https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Iz Budincev »po pouti trej kralof po dolaj pa bregaj«

06.01.2015 ob 11:00  

KUD Budinci, Občina Šalovci in porabsko KTD Andovci so organizirali pohod Trej kralof na poti po dolaj pa bregaj.


Okrog 250 pohodnikov se je sprehodilo gor in dol ob mejnih kamnih, kjer je še pred 25 leti stala žična ograja ali tako imenovana železna zavesa na meji z Madžarsko. Tedaj za gibanje ljudi prepovedano območje, je danes kot nalašč za sprehod v naravi, ki je zacelila rane človeške nestrpnosti.

Organizatorji pohoda so pohodnike popeljali po 12,4 kilometrski poti proti Andovcem in čez mejo na Madžarsko pozdravit porabske Slovence. Na poti so se najprej ustavili ob najsevernejši točki Slovenije, pri mejnem kamnu številka 115 ter obnovili svoje moči na prostoru nekdanje stražnice v Budincih. Sledila je postaja ob Malem Triglavu in Porabski domačiji oziroma hiši rokodelstva v Andovcih ter nato vrnitev nazaj v Budince, kjer je sledil zaključek pohoda s toplo malico. Na poti so bili priča tudi živemu Betlehemu.

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto: Bojan Horvat

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.01.2015 ob 11:34 nejmogoče gost

      samo pohodniki.haha. :)

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.01.2015 ob 11:40 šanji gost

      bole , bi za cestu pejneze zbirali , kak pa ka pu tej putaj hodite , ge samu divjačina se leku prebija ! bougu srmaštvu !

      2 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.01.2015 ob 16:27 vanč gost

      šanji@ prav maš tu niti divjačina ne hodi kje tej pohodniki.No cil toga pohoda je da se ledje napijejo in najgejo kšenki kot je vidno od teh pohodnikov.Vej zato lidje komaj čakajo ka se lejko somare delajo in potli kupico ali liter vijna pa kakšo tropinovo žganico dobijo.Ja z gestijon je pa nič nej idnačik za falaček pogače pa kakši narejzek no saj eni se nemrejo vkraj dati dokeč ge kaj na stoli.Kšenki je le kšenki jim ni treba barem kujat doma.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.01.2015 ob 18:33 Neven gost

      Vajh kak so se pa nametali z gestijon.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.01.2015 ob 19:10 gost

      Za tou geste so plačali, pa ne pišite neka, ka ne vejte. Ne paše van nikaj, namesto ka sidite za računalnikon ali televizijo, van tüde nebe škoudilo, či bi se malo razmigali.

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.01.2015 ob 22:46 gost

      če bi bili tan bi znali, ka je potrebno plačti in nikjer več nič ne dobiš zastonj,le ogled narave in sveži zrak , to je namen pohoda.

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.01.2015 ob 23:25 gost

      ŠTENKAŠI SPET NA DELU. ZDRAV DUH, SITI ŽELODČKI , MALO GIBANJA. PRIPOROČAM VSEM. PA SREČNO V 2015.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.01.2015 ob 7:49 gost

      Vsi ka vas moti vse ka je na ton svejti, predlagan ka ostanete med štirimi stejnami pa se smilite samemu sebi. Samo to de najtežje, ker te začali premišlavati o sebi. Verjamem ka je težko.. Sousid ma večji avto, sodelavec večjo plačo, nešče pa organizira pohod z odlično udeležbo, pa še fajn so se meli.. Groza, nej?!. Takoj zminejrati prek takših komentarov. Malo vas je, pa si mislite ka van en forum davle moč. Pohvala vsem društvom, ka v teh časih skrbijo za druženje. Več de tega, manj takih brezveznikov in posilištenkašov de na svejti.

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.