https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Pečarovcih znova snežene skulpture izpod rok Mirana Špilaka

Pečarovci, 06.01.2015 ob 13:00  

O podvigih Mirana Špilaka iz Pečarovec poročamo vsako zimo, ko zapade sneg. Njegov sneženi motor Yamaha R1 iz začetka leta 2013 je postal internetni hit, od takrat pa je ustvaril še nemalo drugih umetnin. Tudi prvi sneg v tej zimi je sledil tradiciji in nastale so nove kreacije.

Čeprav smo imeli božič zelen, pa je še pred novim letom zapadlo nekaj snega, česar so se razveselili otroci, in tudi Miran Špilak iz Pečarovec. Sam je pred dvema letoma odkril svoj dar, da naredi iz snega skoraj vse, kar vidi, zato je vesel vsake snežne pošiljke. Kot sam pravi eni izražajo svoja čustva v glasbi, drugi z raznim pisanjem, sam pa z oblikovanjem snega, kar je morda malo povezano tudi z njegovim poklicem, saj je slaščičar.

V letošnji zimi je iz snega, ki ga je imel na razpolago, naredil šest skulptur, vsaka pa ima svojo zgodbo. “Naredil sem zaljubljeno pando in ledeno vrtnico, kar sem posvetil svoji ljubezni v zahvalo za njeno ljubezen, Minions banana in čebelica Maja pa sta za najmlajše, katerih veselja se ne da opisati, ko kaj takega vidijo v živo.

Naredil sem še umirajočo smrt oziroma kot sem jo poimenoval Matildo, v spomin na izgubo znanca, na koncu pa še nekaj za mojo dušo, sneženi motor, ki je bil tudi moja prva umetnina,” je pokomentiral svoje umetnine Špilak.

PREBERITE SI TUDI:

Motorist, ki si je sanjski motor zaradi krize izdelal kar iz snega

Slaščičar, ki je v snegu odkril svojo novo strast

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.