https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Slavnostna akademija Alma Mater Europaea – ECM z Alfijem Nipičem in 6pack Čukurjem

Murska Sobota, 10.01.2015 ob 7:00  

Alma Mater Europaea – ECM, ki  izvaja študijske programe tudi v Murski Soboti, je v petek priredila v Gledališču Park v Murski Soboti slavnostno akademijo. Med drugimi je zbrane nagovoril akad. dr. Boštjan Žekš, svetovalec predsednika RS za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo in bivši predsednik SAZU, zabavala pa sta jih Alfi Nipič in 6pack Čukur.


Nov edinstven študijski program s področja plesa

Najprej je v imenu prof. dr. Ludvika Toplaka vodje Alma Mater Europaea – ECM pozdravila zbrane Barbara Toplak Perovič, glavna tajnica Alma Mater. Alma Mater Europaea – ECM po njenih besedah poleg zdravstvenih študijev akreditiranih v programih managementa, ekonomije, evropskih študij ter ekoremediacije ponuja tudi program socialne gerantologije. Razvijajo pa tudi humanistiko in antropologijo ter arhivistiko in dokumentologijo. Pred samo slavostno akademijo so po besedah Toplak Perovičeve odprli tudi Mednarodni inštitut za psihoterapijo in uporabno psihologijo. Z letom 2015 pa je Alma Mater Europaea – ECM bogatejša še za en program, povezan s plesom, ki bo razvijal balet in plesno terapijo. Predstavili so se kasneje v kulturnem programu. Pohvalila je tudi nedavno pomoč študentov gerantologije, ki so pred prazniki obnovili dom 70-letnemu Frančku iz Ptuja, ki mu je zgorel v požaru.

Ne znamo ločiti dobro in slabo ne glede na to ali je državno ali zasebno

Akad. dr. Boštjan Žekš,  svetovalec predsednika RS za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo in bivši predsednik SAZU, je med drugim povedal, da imamo v Sloveniji par težav z organizacijo in razmišljanjem, ki je po eni strani še iz prejšnjih časov, delamo pa se, da razmišljamo moderno, v resnici pa ne. Imamo kup protislovij. »Eno je zasebno-državno. Nekoč so nam vcepili v male možgane, da je tisto kar je državno dobro, tisto kar je zasebno je slabo. Potem se je svet spremenil. Vsi po celem svetu trdijo, da tisto kar je zasebno je dobro, kar je državno pa slabo. Tudi mi tako govorimo, delamo pa drugače. Nimamo pa sposobnosti, da bi izpeljali pravilo, da je tisto kar je dobro je dobro, kar je slabo je slabo.« je povedal Žekš. 

Zbrane zabavala Alfi Nipič in 6pack Čukur

Zbrane sta ob koncu programa s svojim in skupnim glasbenim programom zabavala Alfi Nipič in 6pack Čukur.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.01.2015 ob 17:42 gost11 gost

      Super nastop v uradnem delu in super čaga na after partyju! Pričarali ste super vzdušje;)!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.01.2015 ob 14:15 Mico gost

      Alma Mater čage zmagajo :) Kar se nas študentov tiče, jih lahko naredite vsak mesec :)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.