https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad na zaključni turnir finala Pokalnega tekmovanja Slovenije

10.1.2015  

Odbojkarski klub Panvita Pomgrad se je uvrstila na zaključni turnir finala Pokalnega tekmovanja Slovenije 2014/15, ki se bo odvijal 16. in 17. januarja v Šempetru pri Celju.


Polfinalni pari finalnega turnirja so Panvita Pomgrad – ACH Volley, srečanje bo odigrano ob 17:00 uri, domačin Sip Šempeter pa bo igral ob 20:00 uri proti Salonitu iz Anhovega. Dan kasneje se bosta zmagovalca parov pomerila za naslov Pokalnega prvaka Slovenije. Prav tako bo dan v soboto, 17. in v nedeljo, 18. finale ženskega pokalnega tekmovanja, ki bo v Braslovčah in Šempetru pari so Calcit Volleyball : Luka Koper ob 14:30 uri in Nova KBM Branik : Braslovče ob 17:00 uri.

O tem kakšna je bila pot do zaključnega turnirja, pričakovanja na njem in nekaj spominov na zadnje sodelovanje na zaključnem turnirju nam je predstavil športni direktor in trener moštva Panvita Pomgrad Dejan Fujs, svoj pogled je dodal še Jernej Potočnik.

Kako ste se uvrstili na zaključni turnir finala pokala?

V finale pokala Slovenije smo se uvrstili preko prvoligašev. Najprej smo v osmini finala na gostovanju pri Novomeški Krki zmagali s 3:0, povratno srečanje smo zmagali s 3:2. Tako smo se uvrstili v četrtfinale kjer nas je čakal še en prvoligaš in sicer Šoštanj iz Topolščice. V prvi tekmi na domačem igrišču je Panvita premagala Šoštanj s 3:0, tako smo zelo optimistično šli na povratno srečanje v Šoštanj, kjer smo za napredovanje rabili dva seta. Ampak stvari niso bile tako enostavne kot se je zdelo pred dvobojem. Pred tekmo se je poškodoval naš prvi korektor Aljoša Bogožalec in smo zaradi tega morali spreminjati ekipo, posledično smo odigrali srečanje nekoliko slabše kot smo pričakovali. Prvi del dvoboja se je končal s 3:1, tako je o napredovanju odločal zlati niz, katerega pa smo odigrali suvereno in ga dobili s 15:6 in se tako uvrstili na zaključni turnir.

Proti Šoštanju smo opazili v ekipi nov obraz.

Res je. Že na prvi tekmi četrtfinala se nam je pridružil nov igralec, to je Jernej Potočnik, ki je v zadnjih letih igral v Grčiji. Gre za izkušenega igralca in že prve tekme so pokazale da gre za dobrega odbojkarja, ki bo za Panvito Pomgrad predstavljal pravo okrepitev in osvežitev za ekipo pred nadaljevanjem sezone. Na njega bomo lahko računali tudi v prihodnje.

Kaj lahko pričakujemo od zaključnega turnirja?

V polfinalu tekmovanja nas čaka vrhunsko moštvo, to je ekipa iz Ljubljane ACH Volley, ki je v zadnjih letih gonilna sila slovenske odbojke. V zadnjem desetletju je praktično nepremagljiva ekipa. Je pa v lanskem letu prišlo do rahlega presenečenja, saj jih je v polfinalu pokala izločil Kamnik, vsa ostala leta so dejansko osvajali dvojne krone, tako da nas čaka težek nasprotnik. To dokazujejo tudi njihove igre v letošnji sezoni, saj do sedaj v domačem prvenstvu še niso izgubili nobene tekme. Za presenečenje na polfinalni tekmi bomo vsekakor morali odigrati vrhunsko. Lahko pa že zdaj obljubim, da bomo naredili vse kar je v naši moči da spravimo velikega nasprotnika na kolena. Z neko povprečno igro smo sigurno brez možnosti, torej bomo morali pokazati eno svojih najboljših predstav letos, v tem primeru pa imamo tudi priložnost za presenečenje.

ACH?

ACH ima v svojih vrstah štiri internacionalce, če k temu dodamo še domače reprezentante so sestavljeni zelo kvalitetno in so nedvomno velik favorit. Kot sem že dejal bo treba prikazati eno vrhunsko predstavo, če želimo računati na presenečenje in uvrstitev v finale pokala.

Panvita Pomgrad v pokalu in kako je bilo pred petimi leti?

Po dolgem času smo se spet uvrstili na finalni turnir pokalnega tekmovanja Slovenije. Panvita Pomgrad je nazadnje igrala na zaključnem turnirju v sezoni 2009/10, kjer smo prišli celo do finala, takrat je malo manjkalo, da bi pripravili prvovrstno presenečenje, saj smo v polfinalu premagali Calcit iz Kamnika s 3:2, nato pa v finalu proti takrat četrti ekipi v Evropi ACH Volleyu vodili že z 2:0 v nizih in bili praktično na vratih zmage nato pa klonili v petem nizu s 15:13. Na tistem dvoboju je dejansko o zmagovalcu odločala ena sama žoga. To je bil za nas velik uspeh, vseeno pa je bila škoda, da srečanja nismo uspeli dobiti saj smo bili zelo, zelo blizu zmagi. Takrat smo pokazali zelo dobro igro, kvalitetno, to je tudi eden večjih uspehov našega kluba.

Po letu 2010 se na zaključni turnir več nismo uspeli uvrstiti, po štirih sušnih letih smo ponovno uspeli priti med štiri najboljša moštva pokalnega tekmovanja. Naredili bomo vse, da bomo proti ACH odigrali ponovno eno spektakularno tekmo, ki bo zanimiva za vse ljubitelje odbojke, tokrat verjamem z lepšim zaključkom za našo ekipo.

Za konec vabim vse navijače Panvite Pomgrad in ljubitelje odbojke, da nas pridete podpret na prvem vrhuncu letošnje sezone.

Jernej kako komentirate dosedanji del prvenstva?

Lestvica je realna, večjih presenečenj ni. Boj za prvaka bo med prvimi štirimi ekipami modre skupine, medtem ko bodo Kranjčani in Novomeščani nabirali dobrodošle izkušnje za prihodnost.  Zelo napeto bo tudi v zeleni skupini ali skupini za obstanek, kjer je je vse mogoče in je težko napovedati razplet. Tudi v pokalnem tekmovanju je več ali manj vse v mejah pričakovanj, razen uvrstitve Šempetra iz druge lige na zaključni turnir pokala, kar je zame eno večjih prijetnih presenečenj letošnje sezone.

Kaj pričakujete v finalu pokalu?

Za nas lahko povem, da smo trenutno ujeli svoj ritem igre, tako imamo manj nihanj v igri, ki pa si jih proti ACH­ju v polfinalu ne smemo privoščiti. Naša velika prednost je, da smo na tem dvoboju lahko ne obremenjeni, medtem, ko oni vsekakor čutijo večji pritisk, še posebej, ker prejšnjo sezono pokalne lovorike niso uspeli osvojiti. Bo pa v tej tekmi zelo pomembna taktična priprava, saj taka ekipa ne podarja točk, za dober rezultat jih bomo morali sami vzeti. Šempetra letos nisem videl igrat, tako da težko komentiram drugo polfinale, poznam pa nekaj igralcev in vem, da zna biti zanimiva tekma.

Tudi jaz se pridružujem vabilu na zaključni turnir, prav gotovo vam ne bo žal.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.