https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO: Na zadnjem ciklokrosu na Petanjcih trojna zmaga Žige Horvata iz KK Tropovci

Petanjci, 12.1.2015  

V nedeljo je v organizaciji Športnega društva Team Turbo Tropovci na Petanjcih pri mostu čez reko Muro potekalo državno prevenstvo v ciklokrosu. Kljub slabemu vremenu z močnim deževjem so se na splozki in blatni progi odlično odrezali tudi naši kolesarji. Žiga Horvat iz KK Tropovci je pri mladincih zasedel vsa tri prva mesta.


Močno deževje, spolzka in blatna proga, številni tekmovalci

Tekmovanje je potekalo v več kategorijah: moški (19 do 40 let, vključuje elito, amaterje, rekreativce brez licenc), moški (nad 40 let z licenco ali brez), ženske (enotna kategorija nad 15 let), mladinci (od 15 do 18 let), dečki (do 15 let) in deklice (do 15 let).

Dečki in deklice do 15 let so kolesarili 20 minut plus 1 krog, ženske in mladinci do 18 let 30 minut plus 1 krog, moški do 19 let in starejši – z licenco ali brez pa 45 min plus 1 krog. Krog je bil dolg ca. 2.1 km in z višinsko razliko 23 m.

Zadnjega tekmovanja v sezoni 2014/2015 se je kljub slabemu vremenu z močnim deževjem udeležilo 42 kolesark in kolesarjev iz vse Slovenije, ki so tekmovali v močnem deževju ter na spolzki in blatni poti. Tekmovanje je potekalo v sklopu zimske lige 2014/2015, pokala Slovenije v ciklokrosu 2014/2015 in državnega prvenstva Slovenije v ciklokrosu 2014/2015.

Uspešni pomurski kolesarji

Pri fantih je bil prvi Matic Kranjec Žagar iz Calcit Bike team, Nikolaj Rengeo iz KK Tropovci pa je zasedel šesto mesto. Pri deklicah je bila prva Nika Dečman  iz Calcit Bike team.

Pri mladincih do 19 let je zmagal Žiga Horvat iz KK Tropovci, ki je postal državni prvak, zmagovalec slovenskega pokala v ciklorokrosu in v zimski ligi. Jure Barat prav tako iz KK Tropovci je zasedel drugo mesto v državnem prvenstvu in slovenskem pokalu, Aleksander Rengeo pa je bil peti.

Pri ženskah je bila prva Ajda Opeka  iz KD Branik Maribor.

V kategoriji moških 19 do 40 let je bil prvi Jernej Stibilj  iz Picibici Ljubljana, pri moški nad 40 let je zmagal Iztok Kuret iz KD Alpe, Dušan Hajdinjak iz Team Turbo Tropovci je bil drugi, Alojz Horvat iz KK Tropovci je zasedel šesto, Robert Šooš iz Team Turbo Tropovci pa sedmo mesto.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.01.2015 ob 10:30 gost

      Bravo tekmovalci, tega pa ne zmore vsakdo.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.