https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Policisti nad vlomilce gostinskih lokalov na območju Lendave

12.01.2015 ob 14:14  

Na rep so stopili dvema vlomilcema.


Na silvestrsko noč policisti prijeli vlomilca v gostinski lokal

V noči na 31.12.2014, nekaj po polnoči je bil Operativno komunikacijski center PU M. Sobota s strani občana obveščen, da okrog gostinskega lokala na območju Lendave hodi neznanec. Policista PP Lendava sta takoj po obvestilu na kraju dejanja zalotila storilca, kateri je  iz gostinskega lokala odtujil že več cigaret različnih znamk, brezalkoholne in žgane pijače, prenosni računalnik, športne copate, majco, kratke hlače, kuhinjski nož, športno torbo in druge različne stvari. Ugotovljeno je bilo, da je storilec kaznivega dejanja 46-letnik iz UE Lendava. O vlomu je bil obveščen lastnik gostinskega lokala, ki je prišel na kraj in so mu bili odtujeni predmeti s strani policistov vrnjeni.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je osumljenec pri vlomu poskušal odtujiti predmete v skupni vrednosti okrog 550 evrov. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil in dokazov so policisti ugotovili, da je osumljenec konec leta 2014 v ta gostinski lokal vlomil že dvakrat in iz njega odtujil predvsem cigarete ter alkoholne in brezalkoholne pijače.

Zoper 46-letnika bo podana kazenska ovadba na ODT.

Še en preiskan vlom na območju Lendave

Policisti PP Lendava so v začetku meseca decembra 2014 uspešno preiskali še en vlom v gostinski lokal na območju Lendave. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so trije polnoletni storilci v sostorilstvu z mladoletnim storilcem vsi iz UE Lendava v začetku meseca novembra 2014 vlomili v gostinski lokal, od koder so odtujili več različnih alkoholnih pijač ter zamrznjene mesne izdelke. Škoda, ki je bila povzročena s kaznivim dejanjem je okrog 430 evrov. Del odtujenih predmetov so policisti zasegli in vrnili lastniku. Zoper vse storilce pa je bila podana kazenska ovadba na ODT.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.01.2015 ob 14:49 gost

      ..območju, območju...ne področju!!!!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.