https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Razgledni stolp v občini Lendava bo nižji 15 metrov, gradil ga bo SGP Pomgrad

Lendava, 13.01.2015 ob 12:05  

Občina Lendava je že lani v proračun vključila gradnjo novega razglednega stolpa, ki bi moral biti visok 60 metrov, a bo nižji. SGP Pomgrad bo glavni izvajalec gradnje razglednega stolpa.


Občino Lendava bo razgledni stolp, ki bo visok 45 metrov, stal 1,74 milijona evrov, zgrajen bo do poletja, poroča Delo. Zaradi pritiska krajinskih in pomurskih arhitektov je ponovni razpis za izvajalca gradnje projekta vključeval 15 metrov nižji stolp, po treh krogih pogajanj pa je občina Lendava končala postopke za izbiro izvajalca za gradnjo razglednega stolpa. Razgledni stolp, čeprav so številni najprej nasprotovali, da bo to tujek v okolju, ga bo za 1.427.000 evrov z DDV-jem zgradil SGP Pomgrad.

Družbi SGP Pomgrad bodo 45 metrov visok stolp pomagale graditi Nafta Strojna Lendava s podizvajalcema SGP Pomgrad – Gradnje in Mobitex iz Čentibe, saj so slednje dale najugodnejšo ponudbo za izgradnjo velikega projekta. Stolp bo imel na vrhu kavarnico in v pritličju vinoteko. Župan občine Lendava Anton Balažek letno pričakuje od 30.000 do 40.000 obiskovalcev.

V Vestniku poročajo še o tem, da se je na ponovni razpis, ki ga je občina Lendava dala v javnost 5. novembra, prijavilo več izvajalcev. Za dobičkonosni posel so se potegovali poleg SGP Pomgrad še VG 5 in CBE-inženiring iz Ljubljane, MarkoMark iz Vidma pri Ptuju ter Kostak, komunalno-stanovanjsko podjetje iz Krškega. Za projekt, ki se je odprl v letu 2014, je v občinskem proračunu bilo namenjenih 1.510.000 evrov, občina pa naj bi iz Evropskega sklada za regionalni razvoj prejela 950.000 evrov.

 Foto: Občina Lendava

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. smrt
      14.01.2015 ob 16:19 smrt

      Sramota za župana in prebivalce Lendave .V tej kriznij časaj ko ni zaposlitve in če je so plače sramotne eni pa delajo razgledne stolpe kak da bo to prineslo Lendavi mesečno miljone .Res žalostno

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. Za komentiranje se morate prijaviti!

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.