https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

GLOBALNO

Policija opozarja uporabnike bankomatov na previdnost

 

Policija ponovno opozarja na previdnost pri dvigovanju gotovine na bankomatu. V zadnjem obdobju je bilo obravnavanih več primerov napadov na bankomate s pomočjo pasti za gotovino, znane tudi pod imenom "cash trapping".


V teh primerih storilci s pomočjo lepila ali obojestranskega lepilnega traku namestijo letev na režo bankomata za izdajanje denarja, ki je identična originalu. Postopek dviga gotovine uporabnika sicer poteka kot običajno. Ob zaključku dviga, ko bankomat uporabnika pozove, naj vzame gotovino, pa zaradi nameščene letve to ni mogoče. Uporabniki običajno sumijo na tehnično napako na bankomatu in bankomat zapustijo. V tem času pa storilci pristopijo do bankomata, odstranijo letev z zagozdenim denarjem in si na škodo uporabnikov nezakonito prilastijo denarna sredstva v višini nameravanega dviga uporabnika.

Foto: www.varninainternetu.si

Policija je v zadnjih treh mesecih obravnavala več kot 10 primerov takšnih napadov, pri čemer so bili ti opravljeni večkrat na območju Ljubljane, nekaj pa tudi na območju Kopra, Maribora, Ptuja in Murske Sobote.