https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Letos že 35. Maraton treh src, zgodnje prijave možne še nekaj dni

15.01.2015 ob 10:30  

Gesla »Tekmuj sam s seboj« in »Vsak je zmagovalec« nas povezujejo že 35 let – skoraj življenje dolgo. Povezale nas bodo tudi letos še prav posebej, vse tekače in organizatorje, kot tudi vse udeležence te športne prireditve z mnogimi razsežnostmi. Tri srca Radenske so prav gotovo ena med njih, če ne že najpomembnejša.


Prijave za udeležbo na 35. jubilejno izvedbo najstarejše slovenske tekaške prireditve so letos zgodnje, pričele so se v petek, 2. januarja 2015, že v prvih dnevih in tednih januarja beležijo veliko število prijav. Do 21. aprila 2015 so možne skupinske predprijave – on-line na spletni strani www.maraton-radenci.si najmanj 10 tekačev, do takrat je cena startnine nižja tudi za posameznike. Zgodnje prijave do 19. januarja 2015: 23 EUR. Zadnji rok on-line prijav je letos ponedeljek, 4. maja 2015 na spletni strani www.maraton-radenci.si, prijave bodo zbirali tudi v pisarni Športnega društva Radenci, Boračeva 37 ter v TIC-u v Radencih. Prijava na vse teke je možna tudi na dan prireditve – otroški teki do 16.00 ure popoldan, vsi ostali do 8.00 ure zjutraj! Dvig startnih številk bo v tednu pred prireditvijo možen v trgovinah Intersporta v Ljubljani in Mariboru, na dan pred prireditvijo – 15. maja 2014 tudi v prijavni službi na prizorišču 35. MTS.

Imena tekov na svoj način komentirajo zahtevnost tekaških prog in prireditev v Radencih na tisto tretjo soboto v maju. Tako bo najdaljša disciplina  MARATON RADENSKA CLASSIC – 42,195 KM, POLMARATON RADENSKA LIGHT – 21,098 KM,  tek RADENSKA NATURELLE – 10 KM; OAZIN TEK – 5,5 KM.  35. Maraton treh src bodo že zjutraj ob 8.00 uri pričeli pohodniki 25. Pohoda RADENSKA PLUS, ob 8.55 bodo na 35. Maratonu treh src na progi 21,098 km startali paraplegiki, ki so na Maratonih treh src tradicionalni udeleženci in dragi gostje, že šestič se bodo na progi 8,7 km trudili udeleženci Nordijskega pohoda, v popoldanskem delu prireditve bo ob 15.00 uri še start Humanitarnega teka – v sodelovanju z občino Radenci, ob 16.00 uri še prireditev, ki sodi med vrhunce maratonov treh srcTEK VEVERIČK IN SRČKOV (Tek otrok 2015). Vmes in po tem, se bo telovadilo, plesalo in pelo, pod milim nebom bo po koncu prireditve še tradicionalni veliki koncert.

Ekipa in ljudje

»Prepričan sem, da bomo skupaj s pokrovitelji in prekaljenimi ter srčnimi organizatorji 35. Jubilejno izvedbo Maratona treh src izpeljali na visoki ravni, kot mnoge do sedaj. Želimo si le, da bi bile vremenske razmere naklonjene tekačem in njihovim vrhunskim rezultatom, kot tudi vsem udeležencem tega lepega praznika življenja. Posebna zahvala in zasluga za dolg pohod skozi zgodovino gre vsem organizatorjem, sponzorjem, lokalnim društvom, občinam in ne nazadnje prebivalcem ob progi, kot tudi vsem, ki so v prvih 35 letih maratonov treh src ustvarjali to prireditev in verjeli v gesla, ki nas  združujejo še danes - Tekmuj sam s seboj – Vsak je zmagovalec!. Vsem naštetim iskrene čestitke in zahvala ob jubileju prireditve,« je o letošnji prireditvi povedal Boštjan Gerlec, Predsednik organizacijskega odbora Maraton treh src, ki skupaj s sodelavci snuje letošnjo jubilejno 35. izvedbo maratona v Radencih. ubilejni 35. Maraton treh src pripravlja na dan prireditve armada 800 prostovoljcev iz obeh bregov reke Mure.

Pravočasne prijave in priprave

Pomembno obvestilo za vse udeležence – predprijave so obvezne za vse teke. Zadnji dan za oddajo on- line prijav je do vključno ponedeljka, 4. maja 2015; letos prvič bo možno plačilo startnine tudi preko spleta, kasnejše prijave za teke 21 km, 10 km in 5,5 km so možne do 8.00 ure na dan prireditve – cena za zamudnike je 50 EUR. Prijava velja z datumom plačila prijavnine! Na dan prireditve bodo zbirali še prijave za Tek otrok 2015 in Humanitarni tek. Podrobnosti in on-line prijave so na spletni strani www.maraton-radenci.si in www.radenska.si. Vsak udeleženec 35. Maratona treh src s plačano startnino prejme okrepčila Radenske na progi in v cilju, spominsko majico 35. MTS, diplomo, spominsko medaljo in praktično darilo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.