https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na ekumenskem nogometnem turnirju zmagala evangeličanska ekipa

Murska Sobota, 19.01.2015 ob 9:15  

V nedeljo popoldne je v telovadnici OŠ I Murska Sobota potekal zanimiv versko-športno obarvan dogodek. V igranju nogometa so se tokrat pomerili duhovniki. Po 18 letih je letos znova zaživelo športno srečanje predstavnikov različnih veroizpovedi. V malem nogometu so se pomerili duhovniki binkoštne cerkve, evangeličanske cerkve, rimokatoliške cerkve in Mikairos Slovenija. Najuspešnejši so bili evangeličanski nogometaši.


Po 18 letih znova zaživel ekumenski nogometni turnir

»Evangeličanska in rimokatoliška verska skupnost v Prekmurju sta imeli podobno športno srečanje,  ekumenski turnir v malem nogometu, že pred 18 leti. Ta ideja se je ponovno rodila v letošnjem letu. Tako smo se odločili, da naredimo letošnje leto v Murski Soboti zopet nogometni turnir.  Sodelujejo nogometaši, ki so  duhovniki in delavci, ki sodelujejo pri verskih skupnostih. Sedaj se začenja Teden krščanske edinosti, ekumenska srečanja, bogoslužja in skupne molitve. Nogomet pa je le uvod v ta srečanja in današnjo ekumensko božjo službo v stolni cerkvi Sv. Nikolaja v Murski Soboti« je povedal evangeličanski duhovnik mag. Leon Novak.

Najuspešnejši evangeličani  

V finalu so predstavniki binkoštne cerkve morali priznati premoč evangeličanom, slednji so zmagali z 1:0.  Tretje mesto je osvojila ekipa rimokatoliške cerkve, ki je z rezultatom 10:1 premagala ekipo Mikairos Slovenija.  Zanimivega nogometnega turnirja sta se med drugimi udeležila tudi murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf in župan MO Murska Sobota mag Aleksander Jevšek.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.01.2015 ob 12:36 feri gost

      Menej zanima kda de se Štunf opravičo Martine in sen vernikon ka jin je napravo? Sramota ! Nibena od seh tej štirih ne dela takšne sramote kak papinci. Štunf adijo pamet!

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.01.2015 ob 13:29 mea culpa gost

      feri zaleti se v dveri

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.01.2015 ob 14:11 Del R gost

      Eni na slikah, so direkt "primerni" za tako vrsto športa, direktni "kostolomci";).

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.01.2015 ob 15:51 V Spomin IN Opomin gost

      resjan be leko debele štumf dal nazaj tisto ka je vzel Vöroše ka be leko Martin Vöroš dale mašoval, nej pa ka so ga na krute način odstranile Štumf in tej njegove polizance kere so Vöroša najbole blatile vsi znamo kere so tu polek ka je do toga prišlo . NIKDAR NEDE TAU POZABLJENO

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.01.2015 ob 9:36 Karel gost

      @feri in @V Spomin ... Ko bosta razumela, da obisk maše ni samo sprehod, navada, ... ali ocenjevanje njihovega obnašanja in dela, vama takšno komentiranje ne bo prišlo na pamet.

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.01.2015 ob 10:29 anči gost

      Kaj je Karel, ne zmoreš resnici pogledati v oči ? To kar se zadnje čase dogaja je absurd in veliko vernikov je sram, da pripadajo taki škofiji, kjer se te stvari dogajajo. Zaplet okrog gospoda Vöröša je samo en delček tega. Celotno vodstvo škofije je arogantno, da bolj ne more biti. Zavajanje ljudi in pisanje neresnic pa je tako ali tako stalnica. O Lazarjevem domu so vam že tukaj drugi veliko napisali, da ne bom več ponavljala. Vse skupaj pa z mašo sploh nima nobene zveze. Ko še vsi skupaj, ki sedaj vedrite in oblačite na škofiji, sploh niste vedeli, da škofija kdaj bo, smo tudi hodili k maši. In obisk maše še tudi ne pomeni dobrega in poštenega človeka. Lahko si vsak dan v cerkvi v prvi vrsti ali celo v prezbiteriju, ampak to ni garancija, da zmoreš biti ČLOVEK!

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.