https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Posebno ekumensko bogoslužje z dvema škofoma v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti

Murska Sobota, 19.01.2015 ob 7:25  

Po športnem srečanju pripadnikov različnih verskih skupnosti v telovadnici OŠ I Murska Sobota, je v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Murski Soboti v nedeljo zvečer potekalo ekumensko bogoslužje. Udeležila sta se ga evangeličanski škof Geza Filo in murskosoboški rimskokatoliški škof msgr. Peter Štumpf, pri bogoslužju pa so sodelovali še evangeličanski duhovnik mag. Leon Novak, stolni župnik Goran Kuhar in pastor Andrej Bojnec, MTh iz Binkoštne cerkve Murska Sobota.


Molitev za povezanost kristjanov z duhovniki različnih veroizpovedi in škofoma

V murskosoboški stolni cerkvi sv. Nikolaja je v nedeljo zvečer v sklopu molitvene osmine za edinost kristjanov potekalo ekumensko molitveno srečanje. Z duhovniki različnih veroizpovedi in škofoma so številni zbrani verniki molili za povezanost kristjanov. Vernike je najprej pozdravil stolni župnik Goran Kuhar. Po skupni molitvi stolnega župnika Gorana Kuhar in evangeličanskega duhovnika v Murski Soboti mag. Leona Novaka, so verniki prisluhnili evangeljskemu odlomku o Jezusu in Samarijanki, ki je letošnje vodilo Tedna za edinost kristjanov. Božjo besedo je prebral pastor binkoštne cerkve v Murski Soboti Andrej Bojnec. Vernike sta nagovorila murskosoboški škof ordinarij msgr. dr. Peter Štumpf in evangeličanski škof Geza Filo. V sklopu bogoslužja so zapeli člani evangeličanskega in katoliškega pevskega zbora.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.