https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Neznanec z nožem napadel policista

21.01.2015 ob 9:00  

Policisti PU Murska Sobota so bili 16. januarja 2015 ob 15.30 uri obveščeni, da se v stari zgradbi bivše uprave podjetja v Lendavi, nahaja mladina ki razgraja.

Policisti so odšli na kraj prijave in pričeli z ogledom in zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja Kršitve nedotakljivosti stanovanja po 141. členu KZ-1. Med zbiranjem obvestil in opravljanjem ogleda je na kraj prišel neznan moški. Policist v civilu je stopil do njega, ga zaustavil in se mu predstavil, nakar je neznan moški v z nožem, ki ga je imel v roki zamahnil proti policistu. Policist je zamah neznanca blokiral, vendar ga je le-ta kljub temu porezal po zgornjih oblačilih.

Fotografija je simbolična. FOTO: oslobodjenje.ba

Neznan moški je po storitvi opisanega dejanja s kraja dejanja pobegnil, vendar je bil s strani policistov kmalu izsleden in mu je bila odvzeta prostost. Ob prijetju so mu bili zaseženi še štirje noži.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota bodo po vseh zbranih obvestilih zoper 20-letnega osumljenca iz UE Lendava podali kazensko ovadbo zaradi suma poskusa storitve kaznivega dejanja Uboja (115. člen v zvezi z 34. členom KZ-1) in suma storitve kaznivega dejanja Kršitve nedotakljivosti stanovanja (141. člen KZ-1).

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.01.2015 ob 12:00 gost

      Upam, da je na policijski postaji dobil ustrezno količin batin, ka de si za celo življenje zapomno, kda je na človeka nož zdigno..

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.01.2015 ob 15:25 gost

      In v takih in drugačnih zgradbah se zbirajo narkomani...

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.01.2015 ob 15:27 lendava gost

      bijte ga kak vraga , tak da de si zapomnil te dan !

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.01.2015 ob 16:26 veronika gost

      Nasilje je ne dovoljeno od policije človek če ga je z nožom štel zasagat to ne pomeni da ga je htel bujti ga je hlel zosagat no in zakaj bi ga naj te mlatili beda. Vej pa je mi nekaj nej napravo.

      1 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.01.2015 ob 10:38 piši-riši gost

        Seveda mu ni nič naredil, ker je policist z blokado blokiral njegov napad in s tem njegovo namero da bi ga poškodoval oz. celo ubil. Glede na to, da mu je razrezal zgornja oblačila pa se mi ne zdi gli "zasaganje". Drugič rajši premisli ka objaviš!

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.01.2015 ob 16:50 Cigenj gost

      Že spet pišejo polpismeni uporabniki pod novico!Veronika priporočam ponoven obisk osnovne šole.Še posebej naj je poudarek na slovnici slovenskega jezika!

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.01.2015 ob 17:22 gost

      ka je policaji gvant razrezal z nožem..tou je nej nikaj? Tebe bi tuj trbelo nasekati, ka neš manijake podpirala.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.01.2015 ob 15:41 veronika gost

      piši-riši@ nevem zakaj se prosiš tak gor zavolo teh policajev.Če je človek imel nož pri sebi in ga je policaj napadno se je človek mogo nekak braniti.Jaz bi mu vujo vedla vkraj malo pa jim morejo dati straj mislin policajon. Vej pa so kak kakši obadi dosadni.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.01.2015 ob 18:14 piši riši gost

      Draga Veronika, kje pa piše da ga je policaj napadno!!! Iz vsebine je razbrati da je na kraj kjer je policija zbirala obvestila in opravljala ogled kraja kaznivega dejanja na kraj prišel neznan moški in seveda logično da ga je policaj ustavil in z njim začel postopek. Glede na to da so policisti pred njegoven prihodom že zbirali obvestila o sumu kaznivega dejanja Kršitev nedotakljivosti stanovanja (tak vsaj piše), nevem kaj je sploh ta neznani moški tam iskal, razen da je šel provocirat policiste! Kakorkoli že vsak napad na policiste ali kogar koli drugega ni način. Upam pa da ne boš nikoli rabila pomoči policistov, ker ko jih boš se spomni ka si napisala. Predlagan pa ti in ne slabo namerno, da prebereš vsebino članka!!!

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      23.01.2015 ob 8:02 Policist Mirko gost

      Tou je sigurno kakšna njegova prijateljica,ki ga sedaj malo zagovarja:)Takšni so direkt za zapor pa prisilno delo!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      23.01.2015 ob 15:34 veronika gost

      piši-riši @ tou neje istin te moški je prišo kcoj pijtat samo kaj se je zodilo.In glej ga je zraven policaj doj vdaro clovik je pa šel z kolin vredi no in tak je zdaj on kriv.Kda policaji ne razijonaj lažje je na dugoga poriniti saj oni so šerifi neda. Ge bi policaja v zatvor djala zato ker mu je še vse golbase po blati skoto pa mesou vredi.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.01.2015 ob 21:37 gost

        Ja kak pa mu je te "golbase (beri: klobasi) po blati skoto pa mesou? Jih je imel seboj okrog vratu? Mislim da nima več smisla debatirati o navedeni temi ker imava svoje poglede na to, pa tudi kar precej energije mi vzame ko berem tvoj komentar saj ga polovico ne znam prebrati.

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.