https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Črenšovci: v centru naselja kmalu Trg Jožefa Klekla?

Črenšovci, 22.01.2015 ob 10:00  

Na torkovi tretji redni seji se je občinski svet občine Črenšovci seznanil tudi s pobudo o preimenovanju osrednjega dela vasi Črenšovci v Trg Jožefa Klekla.


Pobuda je prišla s strani svetniške skupine NSi, ki je prvotno predlagala, da bi se del vasi, in sicer od župnijske cerkve Svetega Križa do Gostilne Jaklin ter na drugi strani državne ceste od Okrepčevalnice Naci do Caffe Petronie.

Smiselnost pobude so predlagatelji utemeljili z letošnjo obeležitvijo 140-letnice rojstva Jožefa Klekla – nekdanjega duhovnika in narodnega buditelja, 95-letnico združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom in 20-letnico postavitve spomenika Jožefu Kleklu pred občinsko zgradbo.

Foto: arhiv Pomurec.com

Stroški zaradi sprememb dokumentov tamkajšnjih prebivalcev

Ker pa se je ob pobudi odprlo tudi vprašanje, kaj to pomeni za prebivalce, ki živijo in delujejo v tem območju, so se pobudniki o predlogu posvetovali s predstavnikom geodetske uprave, ki je pojasnil, da takšno preimenovanje s sabo prinaša tudi spremembo naslova bivališča za vse pravne in fizične osebe, ki so prijavljene na tem območju, in posledično spremembo njihovih dokumentov.

Svetniki izrazili podporo spremenjenemu predlogu

Pobudniki so zato predlog spremenili, in sicer, da naj bi se v Trg Jožefa Klekla preimenovalo samo območje, na katerem sta cerkev in župnijski dom, s čimer po besedah pobudnikov soglaša tudi župnijski urad. Občinski svet je spremenjenemu predlogu izrazil podporo, župan Anton Törnar pa je povedal, da bodo na občini sprožili postopke preimenovanja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.01.2015 ob 13:28 kazek gost

      kama se pšite čerenšovčarje ? ne kupejrajte sosednjih prizadevanj za trge in druge preimenovanja že obstoječih objektov , v nekakšna nova preimenovanja , ker tole ne prinaša nič kaj dobrega za prihodnost naselja in njenih prebivalcev !!!!!!!!

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.01.2015 ob 19:12 občanka gost

      rajši se pobrigajte za nas brez dela nej ka nikaj ne napravite ste naj slabša občina glede tega za vse mate pejneze samo zanas nej

      13 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.01.2015 ob 22:33 gigi gost

      Najslabša občina Črenšovci, brigajo se sami za sebe ne za občane

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.01.2015 ob 6:08 Chuck Noris gost

      MIj Partijci z Žižkov bomo pa zahtevali, ka dobimo ulico Josipa Broza Tita. Horvatjepametni, vaša ulica pa de pa Kardeljeva.

      14 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.01.2015 ob 8:41 gost

      Crensovci občina se briga samo za kamenčke Rome ostalo je z strani občine pozabljeno.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.01.2015 ob 15:09 cuzek gost

      Trg bi lejko nazvali po ciganaj iz Kamencov .

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.