https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Odbojkarji Panvite Pomgrada v gosteh premagali Krko

25.1.2015  

Odbojkarji Panvite Pomgrada so v tekmi 2. kroga modre skupine 1. DOL za moške v gosteh premagali Krko z 0:3 (-12, -22, -21).

Panvita Pomgrad je po zmagi s 3:2 proti Salonitu Anhovo tokrat brez izgubljenega niza premagala Krko. S tem se je še utrdila na tretjem mestu. Tudi tokrat so bili Prekmurci boljši tekmec, tako kot tudi na prejšnjih medsebojnih tekmah v tej sezoni. Kljub vsemu pa je Krka pokazala, da na trenutke lahko meša štrene boljšim ekipam.

Panvita Pomgrad je tekmo začela izjemno podjetno. Od začetka do konca so nizali točke in le višali razliko. Od 10:4 do 20:10 so prišli zelo hitro, nič kaj dlje pa se niso mudili v končnici, ki so jo ekspresno zaključili, niz, ki je bil prava šola odbojke za novomeške igralce, pa so dobili po vsega 19 minutah.

FOTO: Arhiv Pomurec.com

To je zdramilo domačo zasedbo, ki je tekmece povsem presenetila v drugem nizu. Najprej je povedla, Panvita Pomgrad pa je ujela priključek na osmi točki. To ni zmotilo Novomeščanov, ki so še naprej osvajali točke. Gosti so se približali na 15:16, kar ni tehtnice nagnilo na njihovo stran. Krka je še naprej igrala dobro in pred končnico vodila 20:17. Nato so se Prekmurci le zbrali in prešli v vodstvo, ko so si priigrali prednost 23:22, pa se je igra Krke ustavila, Panvita Pomgrad pa je vodila z 2:0 v nizih.

Domačini so v tretjem nizu držali priključek do 12:13. Panvita Pomgrad je s tremi zaporednimi točkami pobegnila, toda Dolenjci so odgovorili s štirimi zaporednimi. Za kaj več jim je zmanjkalo idej, zbranosti in moči, kajti ko je Panvita Pomgrad prešla v vodstvo, ga je znala zadržati in osvojiti še tretji niz.

Krka vs. Panvita Pomgrad 0:3

Set 1  12:25

Set 2  21:25

Set 3  22:25

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli: Pelemiš 16, Bogožalec  11, Detela 7, Flisar 6, Pavlović 5, Ajlec 2, Drvarič 2, Grabar 1

Točke za Krko so dosegli: Bregar 13, Erpič 7, Turk 5, Kosmina 4, Kastrevec 4, Pucelj 1, Vrhovšek 1 

Naslednja tekma: 

Panvita Pomgrad vs. ACH Volley bo odigrana v soboto, 31.01.2015 ob 19.00 uri v športni dvorani OŠ I. M. Sobota. Po tekmi bo slovesna razglasitev 51. Vestnikovega izbora za naj pomurske ekipe in športnike.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.01.2015 ob 17:20 gost

      dve tekmi in zmagi. Samo tako naprej. Zdaj pa ACH.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.