https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Športna zveza občine Moravske Toplice nagradila najperspektivnejše športnike v letu 2014

Ivanci, 31.01.2015 ob 8:10  

Športna zveza občine Moravske Toplice je s priznanji in pohvalami v stari šoli v Ivancih nagradila najzaslužnejše športnike, športnice, športne klube in ostale športne delavce, ki so v minulem letu pokazali največ napredka, osvojili številne medalje in, ki so v športnem duhu zaznamovali leto 2014, po kateri se je glas občine Moravske Toplice širil po celem Pomurju ali segel še dlje.



Predsednik komisije, ki je izbirala med kandidaturami za izbor najprestižnejših naslovov v športu v občini Moravske Toplice, Slavko Škerlak, je na prireditvi razglasitve športnika leta 2014 predstavil kriterije, na podlagi katerih so se odločili ter podelili priznanja in plakete. Polno dvorano, nestrpno v pričakovanju in radovednosti ob izboru razglasitve športnika v letu 2014 je nagovoril tudi predsednik Občinske športne zveze Branko Recek, član izvršilnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije za področje lokalne športne zveze Branko Žnidarič, ob koncu pa je svoje čestitke nagrajencem in spodbudne besede prenesel tudi župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač.

Priznanje za prispevek pri razvoju športa mladih v občini Moravske Toplice je prejel Zavod Vrtci Moravske Toplice, ki že vrsto let budno skrbijo za najmlajše in športne aktivnosti prilagajajo otrokovim potrebam, željam in interesom. Priznanje za prispevek pri razvoju športa mladih pa so prejele tudi DOŠ Prosenjakovci, OŠ Fokovci in OŠ Bogojina.

Branko Recek, Slavko Škerlak in Branko Žnidarič so skupaj z županom občine Moravske Toplice Alojzem Glavačem priznanja podeljevali tudi najbolj perspektivnim športnikom občine Moravske Toplice v letu 2014, ki so Nejc Černela, Miha Maučec in Gregor Trplan. Nejc Černela prihaja iz Filovcev in je član ŠD Bogojina. V lanskem letu je osvojil naziv najboljšega strelca NK Bogojina v 1. MNL Murska Sobota. Miha Maučec iz Bogojine in prav tako član ŠD Bogojina, je v lanskem letu postal najboljši strelec NK Bogojina II. MNL Murska Sobota. Gregor Trplan, doma iz Sela, prihaja iz vrst hokejskega kluba Moravske Toplice, v katerem je postal najbolj perspektiven hokejist. Slednje potrjuje dejstvo, da je prišel v izbor za kadetsko reprezentanco hokeja na travi v Sloveniji.

Plaketo za najbolj perspektivnega športnika in športnico v občini Moravske Toplice v letu 2014 sta prejela Denis Kočar in Kaja Horvat. Denis Kočar, doma iz Fokovcev, je rokoborec v kategoriji 54 kg. Lansko leto je na državnem in mednarodnem turnirju v Grazu osvojil 1. mesto. Kaja Horvat, ki prihaja iz Martjancev, je v minulem letu nastopala kot članica ŽNK Pomurje v prvi slovenski ženski nogometni ligi in je stalna članica slovenske državne reprezentace U17.

Posebno priznanje za športnega delavca v letu 2014 je prejel Franc Cör, ki prihaja iz Noršinec in je že vrsto let športni navdušenec. Je eden izmed ustanoviteljev KMN Noršinci, v mlajših in kasnejših letih pa je veljal za priljubljenega in pomembnega nogometnega sodnika v najvišjem razredu. Posebno priznanje za športnega delavca upokojenca je prejel Franc Cifer st., ki prihaja iz Sebeborcev in je bil eden izmed ustanoviteljev NK Čarda. S svojim nesebičnim delom je prispeval tudi k izgradnji športne infrastrukture NK Čarda.

Prejemniki priznanj za najboljše športno društvo so Hokejski klub Moravske Toplice, Športno društvo Čarda in Športno društvo Filovci. Hokejski klub Moravske Toplice svoje odlične rezultate dosega s članami, po prihodu članic iz evropskega prvenstva 2013 pa so v minulih letih zablestele v vseh tekmovanjih, predvsem v hrvaško-slovenski ligi, kjer so v dvorani postale prvakinje. Športno društvo Čarda se najbolj ponaša z NK Čarda, ki je svoj prispevek zapečatila širom celotnega nogometnega zemljevida Slovenije. Ekipa Športnega društva Filovci je vodilna v občinski ligi malega nogometa, postali so prvak zimske dvoranske lige v Puconcih in jesenki prvak občinske lige malega nogometa 2014/2015.

Vrhunec podelitev plaket in priznanj so predstavljali najboljši športniki v občini Moravske Toplice. Priznanje za uspehe na področju športa v letu 2014 so prejeli Sašo Dervarič, Klemen Pucko, Sara Nemet in Sandra Dervarič. Sašo Dervarič iz Tešanovcev prihaja iz hokejske družine. V lanski sezoni je s HK Moravske Toplice osvojil drugo mesto in se uvrstil na turnir evropskega pokala kategorije Challenge. Klemen Pucko iz Bogojine igra za NK Aluminij iz Kidričevega in je v lanski sezoni nastopil 26-krat. Sara Nemet iz Ivanec je nogometna reprezentantka Slovenije, članica ŽNK Pomurja Beltinci in večkratna državna prvakinja v nogometu v kategorijah U10, U15, U17 in članske ekipe. Sandra Dervarič prihaja iz Tešanovcev in je vratarka ženske ekipe HK Moravske Toplice. Članica omenjenega kluba je že 10 let, je ena najboljših vratark v Srednji Evropi. V lanskem letu je bila izbrana tudi za najboljšo vratarko domačega prvenstva v dvorani in na prostem.

Laskavi naziv za športnika in športnico leta 2014 sta si zaslužila Sebastjan Koltaj in Hana Nemec. Sebastjan Koltaj, doma iz Ivanec in član ŠD Bogojina, je na lanskem Evropskem prvenstvu karate unije v športnih borbah v Londonu postal podprvak, prvo mesto pa je dosegel na 1. odprtem balkanskem prvenstvu v športnih borbah v Podlehniku, na odprtem državnem prvenstvu v športnih borbah  v Slovenskih Konjicah in na 17. Stryan open v Furstenfeldu. Hana Nemec, doma iz Moravskih Toplic, se že od ranega otroštva ukvarja s premagovanjem svojih šahovskih nasprotnikov. V minulem letu je zasedla 4. mesto na državnem prvenstvu do 16 let, na ekipnem državnem prvenstvu do 20 let na Bledu pa je dosegla prvo mesto. Na tekmovanju v Murski Soboti je postala pomurska prvakinja do 16 let.

Osrednjo prireditev, ki bo zaznamovala tudi letošnje leto v športnem duhu, sta z glasbenim izborom popestrila Špela Novak kot pevka in Žiga Rous na harmoniki. Prireditev je povezovala Anja Vučkič.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.01.2015 ob 9:17 lujzek gost

      Lujz Trplan v drugi vrsti zalostno gleda , zmetno je mi ka nej vec podzupan.

      13 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.01.2015 ob 20:42 bepo gost

      Škerlak se pa rad slika !

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.01.2015 ob 21:10 šakal gost

      Dejana so pa niti omenili nej. Banda!

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.02.2015 ob 14:53 gost

      Maš prav Šakal,kak poškodba prijde tak ga več niti omejniti neščejo! Żalostno!

      9 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.02.2015 ob 10:18 gost

      Sakal, tudi poskodba Dejana de mijnola, pa mo vidli sto de drugo leto izglasovani za sportnika leta... Ze se gucij o prestopi v spanijo, snubi ga real zaj pa se je se barca vrijnola...

      4 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.09.2018 ob 15:49 gost gost

      najbolje se pa drži mama od sebastjana, tak kak če bi ona tekmovala,kot vedno

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.