https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: V KD Peter Dajnko iz Črešnjevcev bodo letos praznovali okrogla jubileja

02.02.2015 ob 12:45  

V soboto so se članice in člani, njihovi simpatizerji ter gostje zbrali na rednem občnem zboru Kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevcev.


Društvo, ki šteje 45 članov, je eno najstarejših delujočih društev v občini Gornja Radgona. V njem delujeta dve skupini, in sicer tamburaška, katere čas ustanovitve sega v davno leto 1910 in bo tako letos praznovalo svojih 105. let delovanja, ter otroška folklorna skupina, ki bo letos praznovala svojih mladih aktivnih 5 let.

Na občnem zboru so se sprehodili preko izvedenih aktivnosti v minulem letu in začrtali okvir, ki ga nameravajo izvesti v tem letu. Svoje nastope in aktivnosti tudi letos načrtujejo na različnih prireditvah, koncertih, srečanjih,  revijah in ustvarjalnih delavnicah. Predvsem pa se bodo osredotočili na zelo pomemben dogodek v letošnjem letu, ki jih čaka v mesecu septembru, in sicer praznovanje visoke 105. obletnice tamburaškega muziciranja v Črešnjevci. Obenem pa bodo proslavili tudi 5. obletnico delovanja otroške folklorne skupine.

Eden izmed največjih ciljev letošnjega leta je začetek projekta izdelave novih kostumov za tamburaško skupino. Za uresničitev tega cilja se bodo skušali prijaviti na razpise JSKD Republike Slovenije, skušali pa bodo pridobiti tudi razne druge donacije, s pomočjo katerih bodo lahko obnovili svojo kostumsko podobo. V društvu  se bodo prijavljali na morebitne razpise iz strani občine, države in Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti, kjer bodo poskušali pridobiti še vsaj del dodatnih sredstev za uspešno uresničitev programa, ki so si ga zastavili v letošnjem letu.

Foto in tekst: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.