https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

Otroci iz vrtcev občine Moravske Toplice pravijo, da veliko vedo

Moravske Toplice, 11.2.2015  

Tradicionalna prireditev Vrtcev občine Moravske Toplice "Več glav več ve" je imela letos še dodaten naslov; "Dosta glav dosta zna", saj večji poudarek namenjajo ljudskemu izročilu in prekmurskemu jeziku. S prireditvijo vsako leto počastijo slovenski kulturni praznik, saj mora kultura postati del otrokovega življenja že v predšolskem obdobju.


S prireditvijo želijo pokazati, da se otroci stari od 3 do 6 let aktivno vključujejo v pevski zbor, plesni krožek in se začnejo sporazumevati tudi v tujih jezikih. Na prireditvi so, kot se spodobi, zapeli tudi himno vrtcev občine Moravske Toplice v prekmurščini. Da se sreča skriva v prijateljstvu, so s prireditvijo pokazali tako, da so vrtci občine Moravske Toplice pri organizaciji in izvedbi prireditve sodelovali z OŠ Bogojina, OŠ Črenšovci in IV. OŠ Murska Sobota. Z njimi so povezani v projektu Dvig socialnega in kulturnega kapitala.

Tako so s pesmijo Gradimo prijateljstvo nastopali združeni Vrtec Moravske Toplice, OŠ Bogojina z godalnim kvartetom, pod mentorstvom Valerije Šömen, OŠ Črenšovci in IV. OŠ Murska Sobota. Kasneje so se predstavili najmlajši v pevskem zboru vodje Simone Kaučič s pesmima Kje stanuješ mala miška in Papagaj. Na orffovih instrumentih in pianinu so jih spremljale vzgojiteljice Vrtca Moravske Toplice. Iz vrteške enote Martjanci so se otroci predstavili z Angleščino mentorice Martine Lipaj, iz enote Filovci so otroci pod mentorstvom Gordane Počič zaplesali Ob bistrem potoku je mlin in tako predstavili plesni tečaj kot še eno dejavnost Vrtcev občine Moravske Toplice. Martina Gjerek je s vrteško enoto predstavila Nemščino, enota MOravske Toplice pa je pod mentorstvom Martine Lipaj zaplesala Potujemo v rakitnico, ziberšnit in tako predstavila dejavnost Rajalne igre.

S pesmima Marsovska in Ledene rože so se predstavili otroci iz pevskega zbora vrteca Martjanci pod mentorstvom Romane Vidic. Enota Prosenjakovci in Moravske Toplice so predstavljali učenje nemškega jezika s pesmijo Klitze kleine Spinne pod vodstvom Timee Bogdan. Venčke ljudskih pesmi so otroci iz enote Bogojina predstavljali s plesi Marko skače, Abraham ´ma sedem sinov pod vodstvom Blanke Tomašić. Iz enote Martjanci so se otroci predstavili s plesom Delamo snežaka pod vodstvom Mihaele Žilavec. Iz enote Moravske Toplice so pod vodstvom Timee Bogdan otroci predstavljali, kako se učijo nemškega jezika z gibalnim prikazom ob pesmi Teddybär, Teddybär. Enota Prosenjakovci so otroci v okviru plesnega tečaja zaplesali Az a Szep in Elvesztettem Zsebkendömet pod vodstvom Silvije Gal.

Na koncu so se pevski zbori združili in zapeli prekmursko pesem Mravla k mlini pelala. Med prireditvijo je starše in otroke nagovorila ravnateljica Vrtcev občine Moravske Toplice Simona Kaučič.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.