https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: MIC Pomurje, ki želi povezati šolstvo z gospodarstvom, odprla ministrica Setnikar Cankar

Murska Sobota, 11.02.2015 ob 9:00  

Včeraj so na ploščadi pred vhodom v obnovljene prostore SPTŠ (Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota (SPTŠ) slovesno odprli Medpodjetniški izobraževalni center (MIC) Pomurje. Slavnostna otvoritev je potekala ob zaključku triletnega projekta. Otvoritve so se udeležili številni pomurski župani, predstavniki občin, gospodarstveniki, obrtniki in drugi obiskovalci.


Zbrane je najprej pozdravil ravnatelj SPTŠ Murska Sobota Ludvik Sukič

Po besedah Sukiča so po treh letih uspeli zaključiti projekt MIC Pomurje, s katerim se uresničuje sicer z zamudo vizija tesnejšega povezovanja izobraževanja in potreb gospodarstva. Sukič je poudaril, da je to edini MIC v Sloveniji, ki nima stavbe v sklopu šolskega centra, ampak je organizacijska enota srednje strokovne šole. Tudi sam projekt se je po besedah Sukiča financiral drugače kot ostali. V skladu z Zakonom o razvojni podpori pomurski regiji v obdobju 2010 – 2015 je bil sofinanciran iz nacionalnih in kohezijskih sredstev državnega proračuna v okvirni vrednosti malo manj kot 2 milijona evrov, za izvedbo pa je odgovorno šolsko ministrstvo. Izvedba je trajala od maja 2012 do konca leta 2014. Gradbena dela so bila končana že prej in sicer septembra 2013, lani pa so preskrbeli še tehnološko opremo. Po opremljenosti se sicer MIC Pomurje še ne more meriti z ostalimi po Sloveniji. V celoti pa so uspeli opremiti novo mizarsko delavnico in več strokovnih učilnic, vzpostavili učno kogeneracijo, sončno elektrarno in sodobno avtoservisno delavnico.

 

Vodja MIC-a Pomurje Blaž Gerenčer je poudaril, da smo s tem dobili tehniški center

Gerenčer je izrazil upanje, da bo postal MIC Pomurje kvalitetni sogovornik obrti in gospodarstvu. Povabil je predstavnike obrti in gospodarstva, da uporabljajo storitve njihovega MIC-a. V novih, lepo opremljenih in sodobnih prostorih nudijo različna izobraževanja s področja tehniških strok.

Slovesna govornica na otvoritvi je bila ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Stanka Setnikar Cankar

MIC Pomurje je po besedah ministrice upanje za mlado generacijo. Kriza je med drugim prinesla zavedanje o pomenu izobraževanja, kakšne možnosti nudi, ko jih drugje ni. Po besedah ministrice želijo uvesti sistemske spremembe na področju poklicnega izobraževanje z vajeništvom. Ministrica je med drugim povedala, da poklicno izobraževanje ni toliko problematično, ampak je problem status mladih, ki končajo izobraževanje.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.02.2015 ob 13:23 ms gost

      No Sukič je glaven falijta še samo Šiftar pa Šoš .

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.02.2015 ob 15:04 Lj gost

      ne me je*** :D spucali so delavnice, gor zmetali malo farbe, pa se v vrgli z klimo? če je to koštalo 2 milijona san ge Sukičova tretja brada ...

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.02.2015 ob 15:15 gostmb gost

      Ta šola je potrebna temeljite prenove, pa nej na objekti, ampak v kadru in vodstvu šole. Te de kaj z nje.

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      11.02.2015 ob 15:29 Lj gost

      Pozabo sem še povedati da sem malo prizadeti žau mi je si nemrem pomagati. Zato mi oprostite.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      12.02.2015 ob 7:31 jaz gost

      Kaj pomagajo zidovi in oprema, če pa ljudje ki poučujejo zanemarjajo svoj poklic! Res bi bila potrebna ena velika metla na tej šoli, ker škoda da je tako, ker gre za perspektivo. A je žal tako kot je in kot je še marsikje drugod...

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.02.2015 ob 23:37 starš gost

        Točno tako, marsikateri profesor se ne zaveda, da zato hodi v šolo, da dijake nekaj nauči , ne pa da dobi dobro plačo in mine dan. Potem pa predejo iz šole brez znanja in prakse in oni nič krivi.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      12.02.2015 ob 22:32 koki gost

      Pa ka si je le ta ministrica mislila, kda je zaglednola .......

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.