https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Gornja Radgona: Gradnja kanalizacijskega sistema je v zaključni fazi

Gornja Radgona, 11.02.2015 ob 7:05  

V torek, 10.2.2015, je v Gornji Radgoni potekala novinarska konferenca glede poteka gradnje nove centralne čistilne naprave v okviru projekta Odvajanje in čiščenje odpadne vode v porečju Mure (2. sklop) - Občina Gornja Radgona. Namen projekta, vrednega 11,8 milijonov evrov, je izgradnja manjkajoče javne komunalne infrastrukture za odvajanje in čiščenje odpadnih voda na območju občine Gornja Radgona, z glavnim ciljem rešitve težav z onesnaževanjem podzemne in površinske vode.

Župan občine Gornja Radgona Stanislav Rojko je povedal: »Veseli me, da se projekt izvaja po načrtih in terminskih planih, saj je na to vezano tudi sofinanciranje projekta. Z zaključkom projekta bomo tako uresničili naš cilj in namen, da storimo vse za ohranitev narave in s tem poskrbimo za uspešnejši razvoj celotne regije.«

Praktično so že zaključena dela vezana na prestavitev polotoka Hercegovščak in izgradnjo platoja za centralno čistilno napravo, prav tako pa je skoraj zaključena izgradnja kanalizacijskega omrežja v skupni dolžini cca. 9 kilometrov, ki se izvaja vzporedno. Dokončano pa je tudi že kanalizacijsko omrežje, ki bo priključeno na novo centralno čistilno napravo Gornja Radgona.  Potrebno je opraviti le še nekaj manjših del, ter asfaltirati določene cestne odseke na trasah posameznih kanalov, je še povedal župan.

Vrednost celotnega projekta znaša 11.860.566,00 evrov in ga delno financira Republika Slovenija, delno Kohezijski sklad, delno Občina Gornja Radgona. Celoten projekt bo predvidoma zaključen do konca leta 2015.

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.