https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Krka v Ljutomeru gradi nov obrat

Ljutomer, 17.02.2015 ob 10:00  

Krka je v Ljutomeru začela z gradnjo prizidka – vrednega 9,5 milijona evrov, ki je bil načrtovan že pred skoraj dvajsetimi leti.


Nov objekt, bo omogočal širitev proizvodnih zmogljivosti za zdravila, ki se izdajajo brez recepta, v njem pa bodo delali že zdaj zaposleni delavci obrata Krke Ljutomer. Projekt bo predvidoma končan  avgusta letos.

Gradbeno dovoljenje je Krka na ljutomerski upravni enoti pridobila decembra lani. Okoljevarstveno dovoljenje pa je iz leta 2012, potrebno ga je bilo le dopolniti, saj gre za povečanje proizvodnje pastil, pri katerih ne nastajajo večji negativni vplivi na okolje. Izvajalec del je Kolektor Koling iz Idrije, objekt pa bo velik okrog 2.300 kvadratnih metrov in bo imel tri enote, poroča pomurje.si.

Krka v Ljutomeru trenutno zaposluje skoraj 200 ljudi, zmogljivost obrata pa je približno milijarda tablet in pastil na leto. Ljutomerska Krka največji delež svojih proizvodov izvozi v Rusijo, sledijo pa še Poljska, Uzbekistan, Ukrajina, Belorusija, Češka in drugi. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.02.2015 ob 10:08 prekmurec gost

      a tau zidajo 2300 metrov v višino objekt? ali pa pač avtor članka nevej v čen se izraža površina?

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.02.2015 ob 10:37 gost

      saj piše da je v kvadratnih metri bolje preberi

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.02.2015 ob 11:46 prekmurje zbudi se gost

      V vsako občino vsaj ena nova fabrika-to je recept za boljšo prihodnost. Kak enostavno zveni. Upam samo da to zveni v vseh ušesih prekmurskih županov????

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.02.2015 ob 12:14 gost

      ENI PREVEČ POVRŠNO BEREJO, POTEM PA TAKOJ...NAVALI NAROD IN ČE SE LE DA OČRNITI KAR LEZE IN GRE

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.02.2015 ob 13:08 gost

      Čakajte malo...par prispevkov nazaj pa se bere, kaj vse je narobe z lotmerško občino in vodstvom. Zdaj se te komentatorji zmenite ali JE ali NI. Aja, Prleki takšnega ful kontakta ne zmorejo, oni so močni samo te, ko so skrit za imeni na forumih ;)

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        17.02.2015 ob 14:23 gost

        tebi je lekaj tableta popistila...vej ne gradi opčina..še zemlišče so si sami kupili..pač je sreča samo to,ka je temelje v lotmerki..tu pa se zaključi...pa lepi fašenik

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2015 ob 12:47 gost

        Veš pri tem pa občina nima popolnoma ni zraven, no ja kasiranje pa, pred leti je Krka financirala velik delež pri izgradnji čistilne naprave, ker drugače vprašanje če bi jo imeli

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.02.2015 ob 13:45 bruh gost

      ka pa ma krka z lotmerško občino? nič, razen ka v lotmerki obrat stoji, vači so pa neodvinsi od občine.. Ker če bi mela bi se prvo lidi menjavalo ne pa zaposlovalo! tak ka hvala bogi za od občine neodvisne gospodarsvenike in podjetja. tak ka gost (brez imena) ne na pamet.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.02.2015 ob 17:25 grof gost

      Kot si povedal bruh. Upamo, da si sedaj ne bo gospodarica olgograda slučajno pripisovala kakšne zasluge za to reč. Davnega leta 1980, ko gospodarica še za Ljutomer ni vedela in je verjetno še kaj v hlačke spustila, je ta zemlja bila last KRKE. Takrat sem bil tam, ko so odprli tovarno. Pokazali so nam proizvodnjo in vse prostore. Gospod ki nas je vodil po tovarni je povedal, da se načrtuje še ena zgradba zraven. Zato so že takrat kupili večje zemljišče. Stvari so potem šle, kot so. Hvala Bogu je sedaj zadeva postala zrela in so se odločili dograditi že davno planirano zgradbo. Hvala KRKI in vsem uspešnim podjetjem v Ljutomeru. Če bi imeli občinsko vodstvo, ki bi imelo posluh za gospodarstvo, bi se v prihodnjih mesecih gradilo še nekaj podobnih obratov. Sedaj se bodo pač gradili v Prekmurju, ker občina nima prostora za večje obrate.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.02.2015 ob 20:48 prlek gost

      grof , ti si nevaspitano dete ! ti sploh veš kaj govoriš ? krka je firma na katero mi otroci te regije nimamo vpliva !!! niti gospa OLGA ki vas je lotmeržane pripeljala (za vas) z svojim ogromnim razdajanjem za dobrobit vas v ospredje dobroživečih občin !!!!!! zato se toti gos. , vedno , ko jo boš videl , prikloni globoko in z vso spoštljivostjo , kajti ne veš kdo ti daje kruh !?

      2 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.02.2015 ob 22:31 darko gost

      kdor misli da dela v krki kaje gospod kod se eni nosijo tu po ljutomeru je veliki bedak zame ker najč neve kak sam sebi zdravlje uničuje bolje delati nekje drugje plače pa tudi niso take kod si eni mislijo.......

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.02.2015 ob 19:07 gost

        Vsi, ki delamo v Krki imamo možnosti osebne varovalne opreme kot je še taki kreteni kot si ti videli niste, kdor je ne koristi si je pač sam kriv, kar pa se plač tiče, so za tvoj žep dosti previsoke, dobivamo jih redno, dobimo dobiček, božičnico...nosi pa se po Ljutomeru vsak človek kot se hoče-kakor hoče, je pa res, da moramo za svoje plačilo trdo delati, se pa splača, si pač tipičen slovenček, katerega drži skupaj sama fovšija!

        12 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.