https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Moravske Toplice: Občinski svet proti ukinitvi pošte v Prosenjakovcih

Moravske Toplice, 19.02.2015 ob 12:00  

V torek je potekala 4. redna seja občine Moravske Toplice, ne kateri so občinski svetniki po večini sprejeli vse sklepe, razen o uredništvu občinskega glasila Lipnica niso bili usklajeni. Obširno so se pogovarjali tudi o ukinitvi poštne enote v Prosenjakovcih; o slednjem so bili vsi negativnega mnenja. Župan Alojz Glavač je na mesto podžupana imenoval Dušana Grofa, ki prihaja iz vrst Socialnih demokratov.

Na že 4. redni seji občine Moravske Toplice v sedanjem mandatu 2014-2018 so sprejeli predlog proračuna občine za leto 2015 in 2016, načrt dela za leto 2015 za Medobčinsko inšpekcijo in redarstvo, predlog načrta pridobivanja nepremičnega premoženja za leti 2015 in 2016, predlog načrta pridobivanja premičnega premoženja za leto 2016, predlog načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem OMT za leti 2015 in 2016, predlog odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o zazidalnem načrtu močvar v Moravskih Toplicah in odloka o zazidalnem načrtu "turistično naselje Podov", predlog sklepa o ukinitvi statusa zemljišča splošno ljudsko premoženje in  predlog sklepa o ukinitvi statusa zemljišča grajeno javno dobro lokalnega pomena.

Pri predlogu o preoblikovanju pošte v Prosenjakovcih so se mestni svetniki in župan odločili, da pristopijo z negativnim mnenjem in torej ne dovolijo, da bi se ukinila poštna enota v Prosenjakovcih, h kateremu mnenju je prispeval tudi glas KS Prosenjakovci. Mestni svetniki pa se niso strinjali s predlogom župana Alojza Glavača, da na mesto urednika občinskega glasila Lipnica ponovno imenuje Borisa Cipota, vsa druga imenovanja v NO JKP Čista narava, svet zavoda TIC in v POVK so bila sprejeta.

Pri izračunu in pripravi predloga proračuna občine Moravske Toplice za leto 2015 in 2016 so upoštevali znesek povprečnine na prebivalca, ki znaša 525 evrov, uskladitev plač z Zakona o ukrepih na področju plač in drugih stroškov dela v javnem sektorju za leto 2015, Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona za uravnoteženje javnih financ, planiranje sredstev za letni dopust, ki določa, da so do regresa za letni dopust za leto 2015 upravičeni vsi javni uslužbenci in funkcionarji, ki so na zadnji dan meseca aprila uvrščeni v 50. in nižji plačilni razred. Poleg omenjenih elementov so upoštevali še druge elemente skladno z zakonom, priprava proračuna za leto 2015 in 2016 pa izhaja iz ocene realizacije proračuna tekočega leta 2014 tako na prihodkovni kot na odhodkovni ravni.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

 
 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.02.2015 ob 19:23 poštar gost

      Tudi v Rogašovcih jo hočejo ukiniti in preseliti v Kuzmo, kjer so prostori napram rogašovski pošti luknja po velikost. Vendar tu je interes drugi, ker so prostori v najemu in se lepo kasira, lastnik pa ima na pošti sorodnico, ki je na vodilnem oložaju. Je logično, da se pošta v občini Rogašovci ukine in preseli v Kuzmo, katera ima 1767 prebivalcev, dočim ima občina Rogašovci 3514 prebivalcev. Dvomim, da boste v Prosenjakovcih kaj dosegli, vendar ne dajte se !

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.02.2015 ob 8:06 Chicholina gost

      Ukinitev pošte razumem, da jo lahko sedaj koristijo le 2 uri, ko pa bo pošta nekje v trgovini, pa bistveno dlje časa in eno delovno mesto manj. Popravite me prosim, če sem na "nepravi poti".

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.02.2015 ob 11:58 gost

      gost-občanM.Toplic G.Boris Cipot si takše degradacije nej zaslužo.Zgleda ,ka novi občinski svet hitro župane zobe kaže,nej je tou dobro,g.župan, popuščanja nega.Začetek je važen!!!!

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.02.2015 ob 20:38 Andrej gost

      Pa nej je Koca Sašo s Tešanovec gratau podžupan?Jes be rajše ka be on gratau podžupan. Mlade je pa vrejde je, pa je že dosta napravo. Pa un je boudo največ glasov na volijtvaj. Tude jes san na njega volel na volitvaj.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. fhull1
      21.02.2015 ob 15:04 fhull1

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.