https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Obsojeni Časar iz ubežništva legalizira svojo črnogradnjo v Portorožu

19.02.2015 ob 10:00  

Nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar se pred roko pravice skriva že leto dni, iz ubežništva pa skrbi, da bodo njegove črnogradnje na Primorskem postale legalizirane.


Za legalizacijo nepremičnin na Strmi poti v Portorožu mora Časar urediti zgolj še formalnosti. Potem ko mu je z izigravanjem pravil uspelo legalizirati večji del hiše, pa v teh dneh ureja postopke za legalizacijo preostalih elementov. V teh dneh je na upravno enoto vložil še zahtevo za pridobitev gradbenega dovoljenja za nadstrešek nad parkiriščem in letno kuhinjo. V kolikor mu to prej ni uspelo, saj sta bila objekta v projektni dokumentaciji navedena kot pomožna objekta, pa sedaj, ko je Časar predložil popravljene dokumente za oba objekta, za legalizacijo ni več ovir.

Komunalni prispevek že plačal

Vloga za obračun komunalnega prispevka je že bila poslana, Časar pa je tudi že plačal komunalni prispevek v višini 4.900 evrov, kar pomeni, da je legalizacija skoraj končana. Kot pojasnjujejo na upravni enoti Piran, čakajo samo še na soglasje dedinje preminule sosede, z njenim soglasjem pa bo postopek legalizacije praktično zaključen.

Foto: RTV SLO

Z denarjem Luke do brezplačnega kovinskega nadstreška

Časarjeva vila Na strmini v Portorožu je bila na črno zgrajena v času, ko je vodil Luko Koper. Luški denar mu je celo omogočil izgradnjo kovinskega nadstreška. Nadstrešek je prekmurski Inox izdelal za Časarja, strošek pa je bil lažno prikazan kot poplačilo za izdelavo količkov za označevanje zemljišč, ki jih je plačala Luka.

Časarjev večletni trud za legalizacijo hiše se je očitno splačal. Po izigravanju pravil, pritožbah na inšpekcijske odločbe, na osnovi katerih bi porušili njegovo črnogradnjo, izmikanju uslužbencem upravne enote, je Časarju na dražbi od občine Piran uspelo kupiti okoliško funkcionalno zemljišče, s čimer je zadostil pogojem za prvo etapo legalizacije, poročajo na RTV Slo. Večji del hiše mu je uspelo legalizirati prav v času, ko je potekalo sojenje v zadevi Orleška gmajna, v kateri je bil Časar pravnomočno obsojen na šest let zapora.

Nad hišo vendarle hipoteka zaradi dolga državi

Gradbena inšpekcija je sicer zahtevala, da se porušita nadstrešek nad parkiriščem in kuhinja, vendar si je s pritožbami Časar tudi tu kupil čas, popravil projektno dokumentacijo in vse kaže, da bo zmagal v borbi za legalizacijo na črno zgrajene hiše. Pred zaplembo hiše je Časarja dlje časa varoval 5-milijonski zemljiški dolg, ki ga je vpisal v pričakovanju zanj neugodnega sodnega razpleta. Je pa nato koprsko sodišče na hišo vpisalo hipoteko zaradi dolga, ki ga Časar dolguje državi zaradi sodnih postopkov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.02.2015 ob 10:15 Del R gost

      Haha, tau je direkt, ka se leko malo nej od smeja zjočeš. kakšne se pri nan "pripetije" vse godijo. Pa prej nišče ne ve, ge se oseba skrivle.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.02.2015 ob 11:52 Robin Hood gost

      Zemljiški dolg ima prioriteto nad hipoteko, ki jo je vpisalo sodišče. Tako se lahko sodišče in država pod nosom obrišejo. Roberto zelo dobro ve, kaj dela. Mogoče bi se lahko vprašali, KDO je sprejemal zakone in KAJ je počela oblast, ki so omogočili vse tajkune, Časarje, Bavčarje in desetine drugih ! Če bi imeli prave zakone in pravo oblast ne bi prišlo do teh Tajkunov! Roberto, tebi pa mirne počitnice. Ko bo vse skupaj zastaralo te čaka hiška na morju v Portorožu.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.02.2015 ob 13:35 resnica gost

      Prosim, da podobnih stvari več ne objavljate, ker mi dviga pritisk. Če nam je že usojeno pa ostanimo banana republika. Ampak samo tako dolgo, dokler večini ne bo prekipelo.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      19.02.2015 ob 14:49 pfg gost

      Tito zbudi se.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      19.02.2015 ob 16:01 kjol gost

      tista kera je pomagala, jo je potrebno zapreti tak dolgo dokler nede povedala ge je gospod. kda on pride, te njo še enkrat več zapreti ka je pomagala takšneme človeke.

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2015 ob 22:56 lord gost

        Saj Časar ne rabi povedat kje se nahaja. Ona pa tudi ne rabi vprašati. Lahko komunicira s svetom prek e-maila in drugih načinov preko računalnika. Prav tako z računalnikom nakazuje denar iz banke, ki je lahko tisoče km od njega. Joj, kak ste eni neizobraženi in fauš.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      19.02.2015 ob 16:11 klop gost

      Deca draga zdaj se vidi kaka država smo LOPOVIH banditosov vodijo jo negdanji kumonisti.Keri so se prešlepali do te LOPOVSKE funkije. Cigoji eni.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      19.02.2015 ob 19:13 xxx gost

      ko bo legalizirana ti bomo hišo zakurili !

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      19.02.2015 ob 21:11 Mars gost

      NIKOLI,inNIKOLI zato LOPOVSKO DRŽAVO,dokler nebo crknu zadnji KOMUNIST KI JE NAREDU TAKE ZAKONE...

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.02.2015 ob 21:44 kumunist gost

        proletarci vseh dežel združite se ! dobro ka je nekak dežurni krivec . nekaj podobnega so popejvali tudi domobranci ? se še spomniš "v imenu p.... itd"

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      19.02.2015 ob 21:48 poštenjak_ gost

      pa te naj što pravi ka je nej pošteni , vse dela v skladu z zakonom , samo eni toga ne razmijo !

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      19.02.2015 ob 23:01 lord gost

      Za tastaturo je najlažje modrovati. Vsi ste pametni, da je joj. Da bi kateri dvignil rit, ko so volitve pa ne. Naj vas le gulijo. Za šankom in tastaturo je vsak in heroj. Pametni, kot je Časar so tako stanje pač obrnili v svoj prid. Nesposobni pa samo jamrajo. Mogoče vam še sam Roberto kaj napiše, če bo na plaži prevroče in se bo malo umaknil v senco in se med tem odpravil do hotelskega računalnika.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.02.2015 ob 17:29 gost

      Čestitam gos. Časarju .Vej pa je naš rojak ,pa te seun denuk zna znajti !!!Robi tak naprej , vej je pred tebuf ešče dosta takšij , ka su nej tan , ge bi mogli biti , že dosta pred tebuv v rokaj PRAVICE ?????????? užijvaj !!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.