https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Novi solastnik v radgonskem domu upokojencev

20.02.2015 ob 7:05  

Premag je zdaj tudi uradno postal solastnik radgonskega doma upokojencev, vendar večinski lastnik vseeno ostaja Občina Gornja Radgona.


Radgonska občina, 51-odstotna lastnica, je lani, ko je bil delež radgonskega doma naprodaj v sklopu stečajnega postopka Stavbarja Gradenj, zamudila z uveljavljanjem predkupne pravice in s tem zapravila možnost, da bi postala edina lastnica doma.

Družba Premag je v lasti Žana Dokla, sina odstavljene direktorice ptujskega doma upokojencev Kristine Dokl, zato se zdaj v domu upravičeno bojijo ukrepov, ki bi povečali dobiček na račun slabšega izpolnjevanja kadrovskih normativov. Delo poroča, da si je Kristina Dokl radgonski dom že ogledala, prav tako pa je že obiskala radgonskega župana Stanka Rojka.

Za nakup deleža v radgonskem domu so Žan Dokl in drugi družinski člani najeli posojila v vrednosti 330.000 evrov, s svojim deležem pa bodo sodelovali kot družbeniki »po zakonu in v korist družbe«. V družbi Premag pravijo, da je za zdaj o načrtih in morebitnih spremembah še prehitro govoriti, saj morajo naprej ugotoviti dejansko stanje.

Veliko sprememb Premag ne bo mogel doseči, saj je za vse poslovne in kadrovske odločitve, izjema so edino spremembe družbene pogodbe, potrebna navadna večina, to pa ima občina Gornja Radgona.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.02.2015 ob 7:59 Jože gost

      Bravo Kampuš! Jaz sem pa mislil, da se komunisti borite proti kapitalistom.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.