https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: 21. srečanje kmetic Pomurja privabilo 250 podeželskih žena

Radenci, 20.02.2015 ob 9:00  

Včeraj, 19. februarja, je v Radencih potekalo 21. srečanje kmetic Pomurja.


Na srečanju, katerega organizator je Kmetijsko gozdarski zavod Murska Sobota, se je zbralo preko 250 podeželskih žena iz celega Pomurja. Namen srečanja je predvsem druženje, izmenjava izkušenj, mnenj in spoznavanje kmetic med seboj.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.02.2015 ob 13:14 Marina gost

      LEPO in PRIJETNO ! Samo danes izgleda , srečanje kmečkih žena------ kot srečanje kmečkih manekenk ! Nekoč kmečka žena z žuljavimi rokami in ukrivljeno hrbtenico,danes pa pokončna drža, veselega in lepega obraza, skratka dokaz , da se tudi na kmetih dostojno in lepo živi seveda , času in zahtevam primerno !? Tako tudi naj ostane !

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.02.2015 ob 12:22 Stewen gost

      LEPOTICE - Pred toliko in toliko letih (koliko?) so se močno razlikovale dekline iz varoša, že nekaj let (koliko?) pa te razlike ni več. Tudi njihove mame, stare do šestdeset let, se "riktajo". O tem je zgornja dopisovalkka Marina lepo zapisala. Seveda pa z načinom -- obsegom kmetovanja, kot je bilo nekoč (dve kravi, telica, bik, ecek.... in nekaj svinj (vsaj ena za domače kioline), ni bio mogoče ustvariti toliko prihodkov, da bi jih kmetice dajale za kozmetiko. Sodobne kmetice so zdaj bolj ali manj šefice kmetij s takoimenovano tržno proizvodnjo, pa naj so to: pridelki z njiv, vinogradov, kmečkega turizma, mlekarstva, vrtnarstva, sirarstva, saadjarstva in tako naprej. Prav je torej, da ne čepijo le doma (razen tam seveda, kjer so ljubosumni možje, ki pa jih - može - prej ko slej zapustijo),ampak se družijo tudi v stanovski organizacij.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.02.2015 ob 12:30 Zmedeni Stewen gost

      DOPOLNILO - V prvi vrsti je izpadla primerjava ......dekline iz varoša IN DEKLINE Z VASI, že nekaj let pa te razlike....(Oprostite!)

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.02.2015 ob 12:52 tinč gost

      Prosim , saj pa dikline iz varaša NE štejemo pod kmečke dikline , oziroma žene ! Tudi take, ki so na vasi , pa se ne ukvarjajo z kmetijstvom, ne štejemo med kmečke in vsega spoštovanja vredne žene !!!! Tudi kmečke žene imajo lepe , urejene nohte , frizure, izgledajo seksi itd....Na svetu pa vse se obrača , kak negda bilou je več nej , ka delati znali su oča , tou sigurno sin več nevej !

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.