https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

SDS-ovo pismo javnosti z lažmi zgolj nagajanje Šoša Šiftarju?

20.02.2015 ob 7:00  

Mestni odbor SDS Murska Sobota v pismu javnosti sam sebe postavlja na laž.


Pred dnevi smo objavili pismo javnosti MO SDS Murska Sobota, v katerem so Javnemu podjetju Komunala in Javnemu podjetju Vodovod očitali, da naj bi jih na zadnji seji mestnega sveta zavajali glede pojasnil o dvigu cene oskrbe s pitno vodo in o oblikovanju cene odvajanja komunalne odpadne vode.

Tako z občine kot tudi s Komunale so poslali pojasnila in zavrnili očitke mestnega odbora SDS, smo pa ob pregledu njihovih očitkov in dokumentov z rezultati glasovanja na zadnji seji mestnega sveta našli podatke, ki jasno razkrivajo neutemeljenost očitkov, in pošiljatelje pisma, torej MO SDS Murska Sobota, postavljajo na laž.

 

Foto zgoraj: Rezultati glasovanja o Sklepu o sprejemu Elaborata o oblokovanju cene storitev javne službe odvajanja komunalne padavinske vode v MOMS ter Sklep o oblikovanju cen storitev odvajanja komunalne in padavinske odpadne vode v MOMS.

 

Od treh svetnikov le en glasoval proti predlogoma

V pismu pišejo o tem, da so svetniki MOMS so na zadnji redni seji podprli dvig cene vodarine in omrežnine, pri čemer so »svetniki SDS liste odločno glasovali proti.« Iz dokumenta z rezultati glasovanja na zadnji seji pa je jasno razvidno, da je od treh mestnih svetnikov iz vrst SDS proti predlogoma o novih cenah vode in odvajanja komunalne odpadne vode glasoval le en svetnik SDS. Proti obema predlogoma je glasoval Andrej Mešič, oba predloga je podprl Anton Škraban, Amanda Verban pa ni bila prisotna na seji in zato ni glasovala.

Foto zgoraj: Rezultati glasovanja o sprejemu Elaborata o oblikovanju cene storitev javne službe oskrbe s pitno vodo v MOMS ter Sklepa o oblikovanju cen storitev oskrbe s pitno vodo na območju MOMS.

Gre zgolj za Šoševo nagajanje Šiftarju?

Nekaj tednov nazaj smo poročali o samovoljni odločitvi vodstva lokalnega odbora SDS, da mag. Draga Šiftarja, direktorja murskosoboške Komunale izključijo iz stranke SDS, ker je na jesenskih županskih volitvah kot neodvisni kandidat kandidiral za župana Murske Šobote, medtem ko je SDS pri kandidaturi podprla Antona Štihca. Izključitev Šiftarja so spremljali izstopi vidnejših članov izvršilnega odbora MO SDS Murska Sobota, ki so izstope utemeljevali s samovoljnimi odločitvami vodstva in dvojnimi merili, ki naj bi veljali v stranki. Po nedavnih dogodkih v lokalnem odboru SDS ter nasprotjih v pismu javnosti, ki so ga v teh dneh poslali vodilni iz mestnega odbora SDS Murska Sobota, in dejanskim ravnanjem mestnih svetnikov, lahko slutimo na to, da vodstvo MO SDS MS, ki mu sicer predseduje Karel Šoš, s pismom javnosti znova zgolj meče polena pod noge direktorju murskosoboške Komunale.

 

Očitke in odzive nanje lahko preberete na spodnjih povezavah:

Na Občini in Komunali zavračajo očitke svetnikov SDS

 

Svetniki SDS prepričani, da so bili zavedeni, občani pa opeharjeni

    Fotogalerija

    Komentarji

      • gost
        20.02.2015 ob 19:54 gostov gost gost

        vej pa škrban ne vej za koj zdigavle roko , glavno ka jo zdigne pa pobere sejnino , to pa, ka bi se zakoj pobrigau , razen san za sebe to pa nej , , ,

        2 4 Prijavi neprimerno vsebino
    1. gost
      20.02.2015 ob 8:57 gost

      Dejstvo je da smo ena nojbolj revnih regij z visoko nezaposlenost.ljudje komaj preživijo,pazijo na vsak cent,zato od župana ne bi pričakoval da takoj na začetku mandata dvigne komunalne cene.Komunala je dala NK Mura kredit,kjer so denar pokradli.Naj raje vrnejo tisti pokraden denar.Ne morem verjet da direktor komunale še ni izgubil službe zaradi tega kredita.Dejstvo je tudi da imajo občinski svetniki največje sejnine v Pomurju,naj se odpovejo sejninam pa ne bo potrebno zviševat komunalnih cen.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.02.2015 ob 10:19 sobočanec gost

      SDS lažnivci in prevaranti...

      16 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.02.2015 ob 10:51 Maučec gost

      Pa ka ste več čakali od Šoša lažnivca... SDS je gratala smetišče nesposobnih kadrof. Vsi v Sobote ka so meli neka v glavo so odstaupele.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.02.2015 ob 12:37 gost

        Ene "sposobne" so tüdi vö vrgli, či glij so se na vse možne strani pritoževali. Če tebe povzemam so tej ka so jih vö vrgli nej meli nika v glavi, ker če bi meli neka v glavi bi sami odstoupili.

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.02.2015 ob 12:01 gost krajan gost

      SDS je že dugo na smetišči zgodovine, nej samo prinas, tudi v SLO. Naj tak tudi ostane. Pod njeno vladavino so se vršili najbolj nečedni posli, največji moralni propad in največja izprijenost družbe. Glavni akteri so bili njeni najvišji predstavniki, odkar je vodstvo prevzel samooklicanmi car JJ. Sebe de izvelko, vse druge, ki so mu slepo sledili kak eceki pa potopo. To je poanta vsega.

      16 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.02.2015 ob 13:27 LFL gost

      Gost krajan ti bi moral na smetišče zgodovine upam da si že tam in da si šel tja z enosmerno karto. Največji izpirjenci kot navajaš so tisti ki so se izognili lustraciji ki bi MORALA biti v SLO do nje pa nažalost ni prišlo. Dokler imajo v SLO glavno besedo veljaki iz bivšega sistema je v SLO tako kot je in bo še naprej tako - - - - nažalost SLO domolljubov , ki pa so pripadnik DESNE politične opcije. Levičarji pa samo kukate za JUGOVINOV ki ni bila nikoli naša prava domovina .Zato pa je na pogorišču zgodovine. RAZPAD JUGOSLAVIJE NIkoli NI BILA MOJA PRIORITETA IN JE MOJ NAJVEČJI POLITIČNI PORAZ z žalostjo v srcu MILAN KUČAN

      4 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.02.2015 ob 15:03 gost gost gost

      LFL še eden, ki ima oprane možgane, očitno zdaj super živi in ga ne gane beda drugih, ki morajo prenašati zgrešeno SDSovo politiko po tako imenovani osamosvojitvi. Ja ,tudi taki so.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.02.2015 ob 16:17 gost

        Zdaj bomo boljše živeli, ko bo voda dražja. Še boljše pa bo, ko bomo imeli novo zaposlitev na občini. Celo dve. Za eno stavim, da bo Opecova. Kdo bo druga? Lili? Martina?Turistično-mrtveška vodnica do Ikee? Falirana pretendentka na zaposlitev v knjižnici?

        1 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.02.2015 ob 15:49 laž na laž gost

      Laž na laž, Mešič, Šoš, Jakob itn.

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      20.02.2015 ob 17:46 gost

      Aja Mešič je lago ka je nej podpro dvig voderine? Zanimivo kak si eni to razlagate.

      7 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.02.2015 ob 15:00 Sobočanec gost

        Pa ka je tebi nej jasno? Si bedak ali kaj ti je? Ali si pač samo polpismen? SDS je v sporočilu za javnost navajala, da so vsi njeni svetniki glasovali PROTI. V bistvu pa od 3, ki jih imajo ene ni bilo, eden je bil ZA, eden pa PROTI. A je to laž in zavajanje ali ni?

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      20.02.2015 ob 19:15 gost

      Koncno je le eden omenil kredit katerega je dala komunala nd muri in tam so ta denar pokradli. Siftar upam da bos na sodiscu spoznan za krivega in da ne bos vec direktor komunale. Morda kdo ve kdaj bo sojenje

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      20.02.2015 ob 20:31 Marija gost

      Pa Boris Cipot je še v delovnem razmerje na TV IDEJI??? Gučij se, ka be ga naj PODGAJSKE odstavo.....??

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.02.2015 ob 15:02 Sobočanec gost

        Cipot je adijo. Spet bo hodil okoli in prosijačil. Lopov in lažnivec brez primere.

        2 0 Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      20.02.2015 ob 22:50 RC gost

      če je tou rejsan, je to super.... Pa tej dedek več neje za pred kamero ze dugo... Naj dajo mlajšin liden prijliko, bi se šikalo zatok.....

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      22.02.2015 ob 22:45 gost

      SDS? Ka je tou?

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      23.02.2015 ob 8:31 gost

      SDS..mislim, ka je tau stranka, kera spravlja ob pamet vse rdeče komunajzarje, pa vse tiste jugonostalgike, keri nemrejo pozabiti in preboleti razpadlo Jugoslavijo..no tak sam jes čul..tak se gučij..ka so lekaj vrajdeni..strah in trepet in nočna mora vsen, ka vidijo rdeče.

      11 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      23.02.2015 ob 11:18 mehur gost

      Spravlja ob pamet z lažmi podobnimi manevri.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      24.02.2015 ob 11:25 ZOJA gost

      LFL ti si tudi verjetno med tistimi ki so si v jugi vse na kredo napravili nikdar odplačali zdaj pa šinfajo sistem v katerem jke narod živo zelo dobro razen ka so se nej vozili z rabljenimi mercedesi što je ščou je delo što pa nej kaK TI je pa čako pride na vlado narod šteri nas je med 2 SVETOVNO VOJNO NAJBOLE IZDAJO ŠVABAM G.J.J. BIVŠI KUMONIST ki je hodo v vse šole prešnjega sistema za šenki bil na vseh proslavah ki so bili v čast kumunizma tudi v jajce je odo kak predstavnik slo mladine .KA PE SE TIČE CENE ZA DVIG ODPADNIH VODA PA JE NAJVEČ KRIV G.ŠTIHEC KI SE JE TOŽO Z PETROLOM ŠTERIN JE ON PODPISO POGODBO KER PA NI DOBIL SVOJEGA PROCENTA JIH JE ŠO TOŽIT PA ZAPRAVLJAT DAVKOVPLAČEVALSKI DINAR.G JEVŠEK NAROD VAS JE ZVOLO KA MU VODITE OBČINO TAKO DA BODO LAHKO VSI ŽIVELI V NJEJ NE PA DA DVIGUJETE CENE .KOMUNALA NAS KRADNE ŽE OD OSAMOSVOJITVE NAPREJ POGLENTE ČE MAJI ONI TUDI ZAJAMČENE PLAČE 500EVROV KAAK SO MELE DOBRE DELAVKE V TOVARNI MURI ŠTERE SO SI SVOJIM DELOM ZASLUŽILE VERJETNO2X VEČ v JUGI so si talale dobičke v slo pa šle na socialno podporo na šteroj je saki den več ljudi ŽIVELA JUGA ...

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      24.02.2015 ob 11:29 gost

      dugovge po janšovoj vladi,pa dugovge zdaj! samo telko!!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      24.02.2015 ob 12:11 gost

      ZOJA mislin ge ti predlagan ka obiščeš kero od osnovnih šol v sloveniji pa jih pitaš ka je razlika med đabukami pa gruškami, kajti očitno ne ločiš zadeve ker, si verjetno vo pistila da ste to gemali. Štihec je že odišo pa je Jevšek prišo in oprosti Jevšek zdigavle vodo telko za informacijo.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      25.02.2015 ob 9:58 gost gost

      @ZOJA če ne veš o čem pišeš, raje ne piši. Bo bolje za tebe in bo predvsem ceneje. Pogodbo s Petrolom ni podpisal Štihec, ampak Slavic. Štihec tudi nobenega ni tožil, pač pa je tožil Petrol. Upam da te bo za tisto podtikanje o procentih g. Štihec tožil, ker ste eni res šli čez mejo dobrega okusa in mislite da lahko non stop serete po drugih in širite laži.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.