https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V osmih dneh s triciklom od Hodoša do Pirana

20.02.2015 ob 13:00  

Ideja projekta je bila: prekolesariti Slovenijo kljub preživeti možganski kapi in to je Jerneju tudi uspelo.


Jerneja Slugo je leta 1998 v 39. letu starosti zadela huda možganska kap. Danes, 17 let po tragediji, Jernej več ne išče razlogov zakaj je to doletelo prav njega, ampak skuša po najboljših močeh živeti naprej. Tako je dobil idejo, da bi na triciklu prekolesaril pot iz Hodoša v Piran, z namenom zbiranja denarnih sredstev za nakup prilagojenega ležečega kolesa za osebo s Cerebrovaskularno boleznijo in promocija aktivnega življenja tudi po preživeti možganski kapi.

Foto: www.cvb.si

Iziva se je lotil premišljeno in pod strokovnim vodstvom. Začelo se je 16. septembra lani, kolesari je pa osem dni, saj mu je zdravnica pot dovolila, pod pogojem, da na dan ne prekolesari več kot 50 km. Tako je Jerneju v osmih dneh s pomočjo »Ekipe, da te kap!« uspelo uresničiti zadani cilj, prevoziti celotno pot, dolgo 375 km, poroča Polet.si.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.02.2015 ob 15:15 pisava gost

      Kak je pa tou napisano, s triciklon. Vej se pa pozanimajte, kak se kaj piše, če že pišete.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.02.2015 ob 17:41 Stewen gost

      ČESTITAM! Skozi moj kraj se v poletnih mesecih vozi možakar, ki ima enako kolo. Ne vem pa, ali kolo poganja zaradi bolezni, ali pa kar tako. Na prtljažniku ima zastavico, ki opozarja voznike na svojo prisotnost. Vselej se mi zazdi, da preveč tvega. Verjetno je tvegal tudi Jernej, a je bilo vse v redu. Seveda pa ni v redu, da smo za podvig zvedeli šele po petih mesecih, pa še ta novica ni iz prve roke, ampak iz Poleta.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.02.2015 ob 14:03 mali gost

      Stwwen,ta možakar kot si ga imenoval je moj stric in to on dela zaradi športa in ne zaradi bolezni kot si napisal!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.02.2015 ob 20:34 gost kolo gost

      Ta možakar na cesti absolutno preveč tvega in je nevaren zase in za druge udeležence v prometu. Ker praktično leži na cesti, ga zlahka spregledaš, še posebej poleti, ko je ob cestah zaraščeno ,ali kako drugače težje vidno. Tega bi se moral zavedati, kljub temu, da to zanj predstavlja šport in rekreacijo. Na cesti nikoli ni si sam.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      23.02.2015 ob 8:32 čoso gost

      Mali, odkot si pa ti doma, da je to tvoj stric? Veš, jaz Nejca poznam osebno in sem bil zraven pri njegovem startu v Hodošu. Ni se vam treba bati glede njegove varnosti, ker je imel spremstvo od Hodoša do Pirana. Vsaka čast Nejcu, kajti v tistih deževnih dneh to ni bilo kar tako.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      23.02.2015 ob 9:21 Stewen gost

      SPREMSTVO - Sem si kar mislil, da je imel Jernej spremstvo; dvomim pa da tako množično in medijsko podprto kot so ga lani imeli (in ga bodo letos spet imeli) beltinski kolesarji, ki se jim gre za "promocijio".. Seveda pa tudi drži, da na cesti nikoli nisi sam. Žal na to udeleženci v prometu pozabljamo. No, v teh 40 dneh, ko naj ne bi pili ali pa boj malo, bo morda manj nesreč. Kaj pa velik trikotnik za traktor in prikolico, ste že nabavili in ga pritrdili?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      23.02.2015 ob 14:02 mali gost

      Čoso malo se komentare preberi pa te malo premisle od keroga san pijsal.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.