https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ŠPORT

FOTO: Veleslalomski spektakel pod Pohorjem Fenningerjevi, Slovenke brez točk

Maribor, 22.02.2015 ob 7:00  

Veleslalom za 51. Zlato lisico je dobila Anna Fenninger pred Viktorio Rebensburg in Tino Weirather. Tina Maze je na razočaranje 20 tisoč glave množice odstopila v prvi vožnji, Ana Drev pa v drugi. V nedeljo pod Pohorjem sledi še slalom.

Veleslalom za 51. Zlato lisico se je odvil drugače od pričakovanj uspehov željne množice obiskovalcev pod Pohorjem in gledalcev pred televizijskimi sprejemniki. Po dveh solidno odpeljanih tretjinah proge je namreč jubljenjka občinstva Tina Maze svoj veleslalomski zaključila vsega dvoje vratc pred ciljem. Slovenski dan skoraj ne bi bil mogel biti slabši, saj je Ana Drev po 27. mestu v prvem teku, v drugem odstopila, Katarina Lavtar, Ilka Štuhec in Tina Robnik so bile prepočasne za finalno vožnjo, Eli Plut pa je prav tako kot Mazejeva odstopila že v prvem teku. Zmaga je na koncu za pičle štiri stotinke sekunde romala v Avstrijo, natančneje Anni Fenninger, ki se je s to zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala Mazejevi približala na vsega 84 točk. Fennigerjeva je po končani tekmi povedala, da je "srečna in zadovoljna z zmago v Mariboru, žal ji je sicer odstopa Tine Maze, je pa vseeno vesela, da se ji je približala v skupni razvrstitvi svetovnega pokala".

Tina Maze je odstopila že v prvi vožnji ...

... zmagala pa je Anna Fenninger


Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.02.2015 ob 11:26 gost

      Mislim da nobenega razoöaranja ni glede Tine Maze,Razoöaranje je glede ostalih slo tekmovalk,ki jih ni od nikjer,ükoda öasa öe nimajo talenta,ostale so za Tretjo ligo tekmovanja...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.