https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Pečarovcih nasmejali Norci pred ambulanto

Pečarovci, 23.02.2015 ob 11:45  

Kadarkoli pomislimo na zdravnike oziroma zdravstvene ustanove, nas spremlja večno aktualna tematika – na eni strani zdravje in na drugi bolezen, zdravniki in medicinske sestre, zapletena birokracija, neznosna gneča pred ambulanto ter večno predolge čakalne dobe in vrste. Čakanje, čakanje in čakanje.

Vsekakor pa celotno dogajanje začinijo osebe, ki se tukaj srečajo. Nekatere sprejmejo svojo usodo, druge pa iščejo bližnjice do svojega cilja. Vsak je verjetno že doživel podobno izkušnjo in vsak bi lahko povedal svojo zgodbo. Tokrat se je v čakalnici srečal res pester nabor zanimivih pacientov iz vseh vetrov. Vsak prihaja s svojimi težavami in problemi, vendar vsi z enim skupnim ciljem – kako čim hitreje priti do zdravnika. Med njimi pa je ena zelo pomembna razlika – eni so samoplačniki, drugi imajo zveze, tretji pa potrpežljivo čakajo, da pridejo na vrsto.

Vsakdanje in vsakomur znano čakanje pred ambulanto so predstavili na preprost in humoren način ter ga obogatili z bolj ali manj resničnimi dogodki.

Vsebina dogajanja

V urološki ambulanti kraljuje sestra Carolina, ki se že zjutraj spopada z novim čistilcem in dvema svojevrstnima senilnima pacientkama, ki potrpežljivo čakata na vrsto. Pred vrati ambulante se pojavita tudi prijatelja Dušan in Franci, ki iščeta zdravje prek socialnega zavarovanja. Kasneje se jima pridruži še Rozi, ki živi od pretekle slave in je samoplačnica. Magdalena prihaja privatno in seveda mimo vrste. Študent si čakalno vrsto skrajša z zapeljevanjem urološke sestre. Mučno čakanje poživi mesar s prodajo bio klobas in pacient s psihiatrije, ki ga lovi tam zaposlena sestra. Med čakajočimi pa se pojavita še zanimiv mladenič, ki ga hitro odstranijo, in upokojenec, ki se zdravi tudi v sosednjem bifeju. Šele po uri in pol mučnega čakanja opazijo obvestilo, da je stavka.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.02.2015 ob 14:02 šalovčar gost

      Somarge .Še bole se delau nore kak že gejo nori .

      11 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.02.2015 ob 16:21 šoti gost

      Bogme če so tej lidje pri pravoj pameti te tudi.Samij sebe delajo norca pa nej vrak da Prekmurje jemle.

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.02.2015 ob 17:25 bojč gost

      ODKOD , PA PRIHAJAJO TILE IGRALCI??? TO SO PROFESIONALCI ? Ge pa je te MELITA?

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.02.2015 ob 22:20 Ludvik gost

      Skeč mama Melita je doma küjala.

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.