https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na dnevu odprtih vrat v ZD Ljutomer namenu predali nove splošne ambulante in predavalnico

Ljutomer, 24.02.2015 ob 7:00  

V soboto, 21. februarja, so v Zdravstvenem domu Ljutomer organizirali 4. dan odprtih vrat, katerega vodilna misel je bila »Delujmo preventivno«.


Ob tej priložnosti so svojemu namenu uradno predali tudi nove splošne ambulante in predavalnico. Za obiskovalce pa so pripravili tudi različne brezplačne preventivne dejavnosti.

Obiskovalci so lahko koristili brezplačne meritve krvnega sladkorja, krvnega tlaka, holesterola, vida, gleženjskega indeksa, trigliceride. Prikazali so oživljanje z uporabo AED in pokazali notranjost reševalnega vozila.

Zbrane je nagovoril direktor ZD Ljutomer mag. Tomislav Nemec, ki je uradno predstavil nove prostore. Gre za pritličje v izmeri 60 kvadratnih metrov in nadstropje na 409 kvadratnih metrih. S tem so pridobili 3 dodatne ambulante, referenno ambulanto, čakalnico, predavalnico, sejno sobo, pisarne, dvigalo, sanitarije in nov vhod.

Investicija je znašala okrog 635 tisoč evrov, od tega je 75% finaciral sam Zdravstveni dom Ljutomer, 25% pa so financirale občine ustanoviteljice Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je ob otvoritvi nadzidka pisno sporočila: »Zdravstveni dom Ljutomer s svojim delovanjem in razvojem kaže smer, kako se naj zdravstvene ustanove prilagodijo spremenjenim ekonomskim razmeram. S skrbnim gospodarjenjem in optimalno organizacijo dela ste uspeli preusmeriti prejeta sredstva v razvoj, kar je za paciente najpomembneje.« V nadaljevanju je še zapisala: »Z zadovoljstvom ugotavljam, da Zdravstveni dom Ljutomer, poleg uspešnega poslovanja, dobro izvaja in marsikje celo presega program predvidenih storitev. V sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, vam je uspelo uvesti nove dejavnosti, kot sta fizioterapija in kardiologija. V ZD Ljutomer ste uspešni tudi pri razvoju preventive, vaše ekipe NMP se na tekmovanjih uvrščajo med najboljše, vaš projekt mreže javno dostopnih AED pa je med najuspešnejšimi v državi,« in poslanico zaključila z: »Vsem zaposlenim in vodstvu ZD Ljutomer iskreno čestitam za dobro poslovanje, za razvojno naravnanost in usmerjenost k pacientu. Želim vam, da boste nadaljevali v začrtani smeri, da vas bodo ustanovitelji še naprej podpirali, z veseljem pa vam bomo stali ob strani tudi na ministrstvu.«

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.02.2015 ob 9:15 pačje gost

      Tomi Nemec, najboljši direktor ZD v vsej njegovi zgodovini.

      21 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.02.2015 ob 10:32 Prlek gost

      Spoštovani gospod Nemec. Prleki van bomo večno hvaležni za vaš trud in delo. Bil sem v noven deli pri doktorci pa sem sedel na teh novih klopeh. Nega primerjave s starimi plastičnimi, kjer smo prej sedeli. Hvala vam! Prej me je vedno bolel križ, ko sem dve uri sedel v tisti plastiki. Sedaj pa se lepo počutim na tej klopci. Tudi ambient je enkraten. Že v naprej vam hvala, ko boste urejali še drug del, kjer občasno hodijo moji vnuki na kakšen pregled. Gospod Nemec, Bog vas živi!

      22 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.02.2015 ob 11:31 Nevrotična gost

      Uspeh zadnjih let govori k temu, da zgolj fakulteta medicinske smeri nikoli in nikjer biti dovolj kandidaturo za mesto direktorja zdravstvenega zavoda.

      21 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.02.2015 ob 13:41 Mirko gost

      Tisoč krat je že bilo zapisano in vsak pameten to dobro ve, ker vidi tudi rezultate, da vsak naj dela to, za kar se je učil in si pridobil znanje in izkušnje. To velja na vseh področjih. Vodenje javnih zavodov naj prevzamejo ljudje, ki se razumejo na gospodarjenje in finance. Zdravnik naj zdravi ljudi. Sposoben ekonomist bo skrbel, da bo zdravnik imel primerno zgradbo in opremo. Ljudi, ki so se dokazali v določenem poslu in naredili vidne rezultate, podpreti, da nadaljujejo delo v korist občanov in občank.

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.02.2015 ob 14:17 Cvenarka gost

      Vesela sem, da je tudi naš podžupan rekel, da podpira direktorja in očiten napredek v Zdravstvenem domu. In naj bo zdravnik zdravnik, direktor pa sposoben finančnik. Yjyh

      18 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.02.2015 ob 15:06 gost

      Novi prostori so res lepi, še več pa je vredno to, da k Tomiji Nemci lahko pride vsak, da se on ne drži, da je direktor, ampak res vsakega posluša in pomaga, ko nekdo pomoč potrebuje.

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.02.2015 ob 15:24 Bravo gost

      Baje je v mekak dneh zbranih že več kot tisoč podpisov uporabnikov, ki želijo in zahtevajo, da bo Nemec direktor Zdravstvenega doma tudi v naprej.

      18 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.02.2015 ob 16:38 poznavalec gost

        gost-Bravo, slovenski jezik ti očitno dela težave. Tudi sam sem mnogim podpisom dodal še svojega saj je Nemec dokazal, da obvlada svoje delo. Ne misli si, da bo naša županja menjala sposobnega direktorja. Seveda pa želi imeti večji vpliv v svetu zavoda. Makoterjeva in Bavčeva sta pa odlični zdravnici, ki bosta še dolga leta opravljala svoje poslanstvo.

        16 0 Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.02.2015 ob 19:55 Ljutomerčan gost

      Čestitke ZDju njegovemu vodstvu in vsem zaposlenim. Vesesli pa me ko vidim tudi trenutno ljutomersko oblast in upam, da so s tem utišali vse, ki pravijo, da bodo zamenjali vodstvo ZDja. Sem prepričan, da to ne bodo dovolili, saj bi si s tem naredili medvedjo uslugo.

      17 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      24.02.2015 ob 20:26 Bruh gost

      Ka pa ma to veze ce so tan bli? zanimivo ka novo bolj demokraticno izvoljenih predstavnikov obcine v sveti javnega zavoda zd neje blo? Pa zupanje tudi ne, ampak ja je znala ka nede v sredisci pozornosti pa ka si tega nemre blih na prsi prispiciti... Te pa zakej bi se mantrola pa prisla. Ki pa je bija vencl pa kocen pa se ena gospa ki tudi nova predstavnica? Stari so bili vsi? Komaj bole demokraticnomzacnejo pa ze spricajo?

      16 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      24.02.2015 ob 21:28 Ljutomerčan dva gost

      Bruh se bojin , ka toti novozvoljeni, grejo tja v toti svet z enim samim poslanstvom. Zato se seveda nemrejo kazati na takih zadevah, ker je njim čisto vseeno kaj se je naredlo in kaj ima Zd za pokozati. Ka do skinili Nemca je njihovo poslanstvo in seveda so lutke v rokah županje ker je to njeno maščevanje pa sovraštvo, ona pa de lepo potem rekla, ka ona nima s tem nič, da se je svet tak odločil. DaDa pa so ti trije v svetu zavoda pa spet ni nič vplivala, ker se je tak odločil Kvim.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      25.02.2015 ob 10:43 veteran gost

      Kot prvo bodo še določeni državni organi povedali, če je bila razrešitev starih in postavitev novih po zakonu ali ne. Namerno sem navedel postavitev. Izvolitev je nekaj drugega demokratičnega. Take postavitve so daleč od tega. Ta dva sta tudi vedela, da nimata tam kaj iskati. Ne spadata med poštene ljudi. Večini sta prišla čez glavo že takrat, ko sta še bila v svojih službah. O nobene nikoli nisem slišal nič dobrega. O njunem obnašanju raje ne bi. Naj si data mir v penziji in pustita ljudi že enkrat na miru. Napaka je bila, da se ni naredila lustracija, kot so jo poznali v drugih državah.

      14 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.