https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

MLADI

FOTO: Mladi parlamentarci v Veliki Polani razmišljali o poklicni orientaciji

Velika Polana, 25.2.2015  

Včeraj so se v Veliki Polani srečali mladi parlamentarci iz območja UE Lendava.


Osmošolci in devetošolci ter nekaj mlajših učencev iz osmih osnovnih šol je na 25. medšolskem otroškem parlamentu predstavilo poročila, ki so nastala v okviru posameznih šolskih otroških parlamentov. V dvorani Doma krajanov Velika Polana so včeraj zasedali osnovnošolci iz OŠ Miška Kranjca Velika Polana, OŠ Franceta Prešerna Črenšovci, OŠ Prežihovega Voranca Bistrica, OŠ Odranci, OŠ Turnišče, OŠ Dobrovnik, DOŠ Genterovci in DOŠ I Lendava.

Poleg poročil iz posamezih šolskih otroških parlamentov, ki so letos potekali na temo Izobraževanje in poklicna orientacija, so učenci na včerajšnjem zasedanju podali sklepe in ugotovitve o izobrazbenih ter poklicnih možnostih in priložnostih, ki jih danes imajo mladi. Na srečanju so bili izbrani predstavniki za regijski in nacionalni parlament ter podani predlogi tem za prihodnje leto.

Zbranim je svoje delo predstavil fotograf, nato pa so si ogledali tudi domačijo Miška Kranjca. Uvodoma sta udeležence nagovorila ravnateljica OŠ Miška Kranjca Velika Polana Danijela Apatič in podžupan Občine Velika Polana Štefan Jaklin, dogajanje pa so pričeli s krajšim kulturnim programom.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.02.2015 ob 13:21 Keko gost

      Parlamentarci in osnovna šola. Začetno pranje možganov in zapravljanje časa mladih. Naj se raje naučijo, kje se drži izvijač, kladivo, žaga, pila, kuhalnica, ... Pa jim to posedanje pride pod kožo, potem pa imam politike, ki so včeraj nosili še plenice, danes pa vzklikajo parole. V življenju pa nisi dali navzkriž niti 2 slami.

      11 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      25.02.2015 ob 17:16 Stewen gost

      POSLANCI - Očitno je, da nam poslancev ne bo zmanjkalo, kajti, kot berem, tudi na Markovskem nastaja pomladek. Po eni strani je to dobro: deca postajajo bolj razgledana, trema pred javnim nastopanjem, kar je muka marsikaterega od nas (torej tudi mene, zato pa rajši pišem), izgineva; deca (dijaki, študentje) bodo šli v svet izobraženi in z znanjem jezikov (njihovi dedki pa so bili samo hilfsarbajterji (pomožni delavci)... Pa druga stran: še vedno veliko "družboslovja", zelo malo pa tehničnega izobraževanja, zato je premalo kvalificiranega kadra, ki dobi takoj delo, medtem ko družboslovci "meglarijo". - Morda še to: Poslanec nove Slovenije Joško Horvat ima pred seboj hdo konkurenco. Gotof je!

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.02.2015 ob 0:03 mimi gost

      ma ka sereš.... mladi s ten dobivlejo marsikero kompetenci, predvsem pa to... ka nedo pasivni pa samo pluvali, naj sami bojo aktivni pa ka naredijo. Mater da samo slabo v vsen eni vidite al pa naredite.

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.02.2015 ob 17:09 Keko gost

      "mimi", očitno si šel skozi tak parlament, besednjak imaš odličen. KOmpetenco pridobivajo, so zelo aktivni, ... škoda, da tega ne bodo mogli nikjer pokazati. Politikov, ala Slovenija nihče ne uvaža.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.