https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

Prireditev posvečena mednarodnemu dnevu maternega jezika

Kdaj: Petek, 27.02.2015 ob 18:00

Kje: Razkrižje, v Knjižnici in čitalnici Razkrižje

 

Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo Unesco, je 21. februar, razglasila za mednarodni dan maternega jezika. V Občini Razkrižje, bomo ta dan počastili na poseben način. V petek, 27. 2. 2015, se bomo v Knjižnici in čitalnici Razkrižje, ob 18. uri, zbrali ljudje različnih poklicev, različnih narodov in narodnosti. Vsak bo prebral odlomek iz knjižnega dela po lastni izbiri, morda prebral kakšno svojo literarno stvaritev ali kaj zapel. Obiskovalci bomo lahko slišali besedilo v slovenskem jeziku, nam najbližjih narodov, madžarskem in nemškem jeziku. Ljudje, ki so pri nas na začasnem delu in prihajajo iz Bosne in Hercegovine ter Kosova, nam bodo spregovorili v svojih jezikih, nam povedali kako živijo, s kakšnimi problemi se pri nas srečujejo. Gre za prvo tovrstno srečanje, ki v sebi nosi močno sporočilo o medsebojnem spoštovanju, toleranci, strpnosti in dialogu. Poudariti želimo spoštovanje do lastnega jezika in hkrati pokazati spoštovanje do jezikov drugih narodov.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.