https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V Moravskih Toplicah o organizaciji prireditev

26.02.2015 ob 8:00  

TIC Moravske Toplice, kot partner v okviru projekta socialnega povezovanja Avstrijcev in Slovencev, sofinanciranega iz ESRR, katerega vodilni partner je OKS-ZŠZS je organiziral brezplačno delavnico Organizacije prireditev.

Na delavnici, ki je potekala v Hotelu Livada Moravske Toplice so predstavniki policije, upravne enote, SAZAS-a in IPF predstavili, na kaj je potrebno biti pozoren pri organizaciji prireditev in dogodkov ter katera dovoljenja je potrebno pridobiti.

SAZAS

SAZAS je združenje skladateljev in avtorjev za zaščito avtorske pravice Slovenije in kolektivno upravlja avtorsko pravico domačih in tujih imetnikov pravic, izdaja dovoljenja za javno uporabo(priobčitev) del na področju Republike Slovenije ter pobira nadomestila in deli honorarje med domače in tuje avtorje ter imetnike pravic.

IPF

Zavod za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov Slovenije (IPF) je organizacija, katere glavni cilj in dejavnost sta kolektivno uveljavljanje in zaščita pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov kot jih določa Zakon o avtorski in sorodnih pravicah - ZASP-UPB3.

Zavod kolektivno uveljavlja in ščiti pravice domačih izvajalcev in proizvajalcev fonogramov doma in v tujini, na podlagi mednarodnih pogodb pa enako uveljavlja in ščiti tudi pravice tujih izvajalcev in proizvajalcev fonogramov v Sloveniji.

Shodi in prireditve za katere je potrebno dovoljenje upravne enote:

- Shod ali prireditev na cesti, če predstavljata izredno uporabo ceste,

- mednarodne športne prireditve in članska tekmovanja v kolektivnih športih, če na njem sodeluje vsaj en klub prve državne lige,

- uporaba odprtega ognja, predmeti ali naprave zaradi katerih je lahko ogroženo življenje ali zdravje ljudi ali premoženja,

- prireditve na kateri se pričakuje več kot 3000 udeležencev,

- prireditve, kjer obstaja nevarnost utopitve,

- prireditve z zbiranjem živali.

Več o tem, na kaj morate biti pozorni pri organizaciji prireditev, si lahko preberete TUKAJ.

Aktivnost je bila izvedena v okviru operacije »Team Olympiad«, ki je sofinancirana s strani Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj in Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko v okviru Operativnega programa Slovenija- Avstrija 2007-2013. Udeležba na delavnici je bila brezplačna.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.02.2015 ob 16:11 gost

      ker se tudi sam ukvarjam z organizacijo prireditev lahko povem da sta SAZSA in IPF navadne pijavce. Mafija z podporo države. . Hvala bogu obstaja način (zakonski) kako se jih rešiti brez da plačuješ njihov "harač"....

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.02.2015 ob 21:05 magarec gost

      glij taprave policaj ete neka mahuče z rokame ete v sobote pa stavla babice ka se po kontra strane kolesarske ceste pelajo eto san vido pa san nej mogo vrvate direkt si vido bakine suzne oči pa je lekar zadnje pejneze ta dala zatou ka se je pač po napačne strane kolesarske pelala!!Ka je gospod SEDONJA nej mogo pač opozorilo date ete pa de neka mahuto z rokame pa se čeden delo špurnjek en vaj znan ka nejde tou na tou temo ale zaj da san ga vido mi je pritisk zdigno naj se zna ka mamo za gamate v sobote!!!fuj

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.02.2015 ob 12:11 Vzdevek gost

      Ka za boga pomeni "špurnjek en"?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.