https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Z igro in ustvarjalnostjo z Modrim Janom o hidroelektrarnah na Muri tudi puconske osnovnošolke

Puconci, 27.02.2015 ob 10:00  

Danes se zaključuje rok za oddajo poročil o aktivnostih, ki so jih številne šole izvajale v okviru Ekoprojekta Pomurje, ki poteka pod okriljem Modrega Jana, projekta, ki ga že vrsto let organizirajo Dravske elektrarne Maribor. Ekonaloge so izvajali tudi na OŠ Puconci.


V projekt se je vklučilo 12 učenk iz 8. in 9 razreda, ki obiskujejo EKO krožek, s tematiko hidroelektrarn na reki Muri in drugimi sorodnimi temami so se ukvarjale tri mesece.

Kot nam je pojasnila mentorica Melita Ficko, so z učenkami raziskovale, kako bi obnovljive vire energije lahko uporabili v domačem okolju, poudarek pa so dale izgradnji hidroelektrarn na reki Muri: »Dekleta imajo o izgradnji hidroelektrarne različna mnenja. Nekatera gradnjo hidroelektrarn pri nas podpirajo, saj menijo, da je to dober način izkoriščanja obnovljivih virov energije, v tem primeru vode, nekatere pa gradnje hidroelektrarn ne podpirajo, saj menijo, da je to prevelik poseg v okolje.«

Učenke so izdelale zanimive in poučne ekostripe, ki so razstavljeni na šolski eko tabli. Ob zaključku projekta so učenke zaigrale tudi igro vlog z naslovom Hidroelektrare na reki Muri »Da« ali »Ne«.

Učenke so tematiko z veseljem sprejele,  saj na OŠ Puconci šoli že več let izvajajo delavnice o obnovljivih virih energije. Tematika jim je domača, na strehi šole imamo postavljeno že več let sončno elektrarno, v  okviru energetske sanacije šole pa so izgradili tudi kotlovnico na biomaso. Učenke so v okviru projekta razvijale pozitiven odnos do okolja in kritično razmišljale.

Tudi mentorica Melita je izrazila zadovoljstvo s projektom: »V projektu letos sodelujem prvič in s sodelovanjem v projektu sem zadovoljna. Za sodelovanje sem se odločila zaradi zanimive tematike povezane z našim okoljem. Zelo pozitivno je tudi to, da smo lahko izbirali med različnimi tipi nalog.«

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.