https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Ministrica za okolje in prostor mag. Irena Majcen obiskala Zeleni rudnik Pomurja

27.02.2015 ob 13:00  

Danes je regijski center za ravnanje z odpadki Pomurje ZELENI RUDNIK POMURJA obiskala ministrica za okolje in prostor mag. Irena Majcen in delegacija ministrstva.

Ob tej priložnosti je vodstvo podjetja ministrico in predstavnike ministrstva seznanilo z dokončanjem investicije v izgradnjo regijskega centra za ravnanje z odpadki Pomurje (RCEROP), ki se v letošnjem letu formalno zaključuje, predvsem pa z delovanjem regijskega centra in z rezultati oziroma doseganjem zastavljenih ciljev po dokončanju objektov in naprav II. faze regijskega centra, kakor tudi z možnostjo vključitve odlagališča Dolga vas v sistem RCEROP.

Gostje so bili seznanjeni tudi z razvojnimi cilji podjetja, med drugim jim je bila predstavljena naprava za predelavo blat iz komunalnih čistilnih naprav in pepela po tehnologiji BACOM v gradbeni proizvod z nazivom CEROPIT, ki je primeren produkt za izgradnjo protipoplavnih nasipov, kakor tudi študija termične izrabe odpadkov, ki temelji na proizvodnji trdnega goriva iz odpadnih materialov. V nadaljevanju obiska si je gospa ministrica napravo za predelavo blat po sistemu BACOM tudi ogledala.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija