https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

V stranki Desus pravijo, da je socialna država pravična država

Lendava, 02.03.2015 ob 7:00  

Stranka Desus se je s svojo ekipo, sestavljeno iz ministrov, poslanske skupine in državnih sekretarjev te dni mudila v Prekmurju. Obiskala je različne občine, se seznanila s problematiko, na koncu pa so v hotelu Lipa v Lendavi na okrogli mizi debatirali o ustanovitvi demografskega rezervnega sklada, usklajevanju pokojnin, privatizaciji in o ustavnih spremembah. Na novinarski konferenci so ministri in ministrice ter vodja poslanske skupine Desus istega dne, 27. februarja, tudi obrazložili videno in slišano.



Ekipi Desus se ni mogel pridružiti prvak stranke Desus Karl Erjavec, saj je obležal v postelji s pljučnico. Beltince in Veliko Polano je obiskala ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar s poslanko Marijo Antonijo Kovačič in podpredsednikom DZ RS Primožem Hainzem. Ministrica za okolje in prostor Irena Majcen je z vodjo poslanske skupine Desus Francem Juršo in poslanko Marjano Kotnik Poropat obiskala Veržej in Puconce, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc pa je s poslancem Ivanom Hrškom obiskal občino Lendava. Državna sekretarka Marija Pukl in državni sekretar Tadej Slapnik sta skupaj s poslancem Benediktom Kopmajerjem obiskala Gornjo Radgono. Na okrogli mizi v hotelu Lipa v Lendavi so ministri in ministrice, vodja poslanske skupine Desus, državni sekretarji in tudi evropski poslanec Ivo Vajgl odgovarjali na aktualno problematiko o ustanovitvi demografskega rezervnega sklada, privatizaciji, usklajevanju pokojnin in ustavnih spremembah. V stranki Desus si želijo spremembe, da bi prebivalci Slovenije lahko dostojno živeli.

Zadovoljna s podjetjem Cerop Puconci

Na novinarski konferenci je ministrica za prostor in okolje Irena Majcen, ki je obiskala občino Veržej in Puconci povedala, da poplave ogrožajo življenje in da se največje spremembe katastrofalnih poplav vidijo prav pri podtalnici. Potrebno bi bilo reorganizirati službo za boljšo in kvalitetnejšo delo ravno pri izvajanju protipoplavne varnosti. Dotaknila se je cvetočega podjetja Cerop, ki ima sedež v Puconcih, vesela je, da proaktivno izvajajo krožno zeleno delo in zadovoljna, da podjetje dobro stoji, saj imajo s tem ljudje tudi službe.

Želi so takšnega bogatega kulturnega življenja tudi v Ljubljani

Julijana Bizjak Mlakar, ministrica za kulturo, je glede na obisk v Beltincih in Veliki Polani, poudarila veselje in zadovoljstvo ob tem, da v Prekmurju kultura živi zelo bogato življenje in pravi, da si želi takšnega kulturnega obogatenja povsod v Sloveniji, še posebej v osrednji Sloveniji, kjer primanjkuje zavedanja o kulturni dediščini. Ogledala si je knjižnico OŠ Beltinci, kjer so dogodek popestrili s kulturno prireditvijo, okusila je tudi pravo prekmursko gibanico. V Veliki Polani si je ogledala hišo Miška Kranjca. Kot ministrica se zaveda širšega pomena kulture, vesela je, da kljub majhnemu številu prebivalcev župan Velike Polane daje velik poudarek na kulturno življenje. Ministrica za kulturo si bo prizadevala, da hiša Miška Kranjca postane spomenik v večjem obsegu, kot služi hiša temu sedaj.

Fiskalnemu pravilu bomo povedali NE

Vodja poslanske skupine Desus Franc Jurša se je nekoliko bolj dotaknil samega delovanja stranke v parlamentu. Poudarja, da je prav, da stranka Desus pokriva različna matična delovna telesa in ministrstva, saj s tem lahko delujejo na širokem področju političnega življenja. Še naprej se bodo zavzemali za socialno državo in dobro razvito gospodarstvo, ki je ključnega pomena. Ker ima stranka Desus težišče v upokojencih, se bodo zavzemali tudi za usklajevanje pokojnin s plačami, najbolj obubožani upokojenci bodo dobili priboljšek oz. regres. Zelo trdno se bodo zavzemali tudi za ustanovitev demografskega rezervnega sklada, ki bo skrbel za stabilne pokojnine. Trenutno najbolj vroča tema v parlamentu je fiskalno pravilo, za katerega, kot pravi Franc Jurša, ne bodo dali glasu, saj se namerava fiskalno pravilo vpisati na način nezmožnosti izplačevanja pokojnin. Vladni postopki morajo postati bolj transparentni, šele tedaj bo stranka Desus privolila tudi v privatizacijo. Franc Jurša v imenu stranke tudi pravi, da je "nebodigatreba" pet nadzornikov, ki jih vlada želi plačevati z namenom nadzorovanja državnega premoženja. "Postopki morajo biti transparentni, potem ne bo težav," izpostavlja dejstva Franc Jurša, vodja poslanske skupine Desus.

Ne bojte se spopadov v Ukrajini

Na obisku v Prekmurju je bil tudi evropski poslanec Ivo Vajgl, ki je poudaril, da se v evropskem parlamentu bori za ustanovitev asistence pomoči potrebnim, še posebej starejšim in da mu je žal, ker se v Sloveniji po nepotrebnem dviga prah glede vojaških posegov v Ukrajini. "Izvaja se psihoza, da bomo tudi v Sloveniji ogroženi zaradi spopadov v Ukrajini," pravi Vajgl, evroposlanec Desusa. Na novinarski konferenci so člani Civilne iniciative Ustavimo fracking v Prekmurju na miren način protestirali; Ivo Vajgl se tem protestom javno pridružuje, ministrici za okolje in prostor Ireni Majcen pa je vodja Civilne iniciative Ustavimo fracking v Prekmurju izročil tudi pismo, v katerem jo pozivajo k takojšnjim ukrepom glede frackinga v Prekmurju.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.03.2015 ob 15:04 gost

      DESUS JE NAJBOLJ NEUMNA IN NESRAMNA STRANKA KATERA IZJAVLA DA JE SLOVENIJA SOCIALNA DRZAVA KAKA SOCIALNA DRZAVA CE MOREMO SOCIALNO VRNITI ALI GA MORAJO VRNUTI DEDICI TO KAJ DA DRZAVA TO JE NEKI KREDIT IN NAJ SI IDIOTI ZE ZAPOMLJIJO KAJ JE SOCIALA IN KAJ VZEME DRZAVA SE ENKRAT KDO IZRECE SOCIALNA DRZAVA JE PAC SLOVENSKI IDIOT

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2015 ob 11:08 Stewen gost

      SOCIALNA DRŽAVA - Pozna kdo definicijo "socialna državava"? To, kar je zgoraj napisal neimenovani gost, zagotovo ni. Dajmo to razčistiti - sociologi!?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.03.2015 ob 16:04 gost

      DESUS lepo vas prosim .Prej so podpirali pasje jebače zdaj pa spet pedre in lezbijke SRAMOTA OD SRAMOTE:

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.03.2015 ob 19:36 gost

      LEZBIJKE - Kot je bilo povedano na tele-viziji, se v Desusu niso odločili za generalno podporo spornemu zakonu, ki bo po referendumu "padel", ampak naj bi njihovi poslanci glasovali po "svoji vesti." Lahko bi raziskal, koliko Desovcev je bilo proti, a se mi ne ljubi (zato imajo pri Vestnik Miladinova). Vemo (?) da so poti glasovali SDS- in NSi-poslanci. Kar 51 odstotkov je bilo za to, da ženitev/možitev nista več potreba Ona in On, temveč lahko seksata On in On ter Ona in Ona. Sicer pa to že delajo. Sam sem seveda proti. Četudi bi kdaj utegnil zakon obveljevati (nova beseda), ekipa Cerar-Brglez ... zaostajajo: na Tajskem sta se najprej poročila On in On, natoi pa se jima je pridružil (še en) On in tako so partnerji: On+On+On

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.03.2015 ob 19:40 Stewen gost

      PISEC - Zgornji "članek" sem napisal spodaj. Računalnik je očitno hotel zadevo čimprej objaviti (še preden sem dal piko na i.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.