https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Se Seawayu kljub stečaju obeta svetlejša prihodnost?

03.03.2015 ob 7:15  

Včeraj, 2.3.2015, je Okrožno sodišče v Murski Soboti izdalo sklep o začetku stečajnega postopka za družbo Seaway Yachts. Za stečajnega upravitelja je sodišče imenovalo Janeza Felca. Upniki imajo zdaj tri mesece časa, da prijavijo svoje terjatve.


Objava začetka stečaja za podjetje Seaway Yachts ni nobeno presenečenje, saj so delavci, ki niso prejeli treh plač, že konec januarja vložili predlog za stečaj. Vodstvo družbe v 15 dneh od prejema predloga za stečaj ni ugovarjalo, da družba ni insolventna ali da terjatev delavcev ne obstaja, in tudi ni vložilo  zahteve za odložitev odločanja o upnikovem predlogu za začetek stečajnega postopka.  Zato je sodišče sklepalo, da je dolžnik insolventen in je začelo stečajni postopek. Sklep o začetku stečajnega postopka je bil včeraj objavljen na spletni strani Agencije Za javnopravne evidence in storitve (Ajpes).

Zaposleni, ki so vložili predlog za začetek stečajnega postopka, so oproščeni založitve predujma za kritje začetnih stroškov stečajnega postopka, zato se ta opravi iz proračuna sodišča.

Družbenik dolžnika lahko izpodbija domnevo insolventnosti, a mora s pritožbo predložiti dokaze, da dolžnik ni insolventen, za kar ima časa 15 dni.

Seawayovi večji kupci se zanimajo za nadaljevanje proizvodnje

V Seaway Yachts so tik pred začetkom stečaja uspeli dokončali in odpremili še zadnjo barko. Kljub temu pa se bo po poročanju finance.si proizvodnja plovil nadaljevala. Kot pravi več njihovih virov, se štirje Seawayovi večji kupci zanimajo za nadaljevanje proizvodnje. Trenutno imajo naročila za več kot 20 bark in to za motorne barke Greenline. Gre za kupce, ki nastopajo na trgu Rusije, Nizozemske, Švice in Hong Konga. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.03.2015 ob 10:24 upnik gost

      POMGRADI ; SO ŽE PLAĆALI TISTO KA SO DOLŽNI!???????

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2015 ob 16:37 delavec gost

      Samo tou je sigurno Janša zrihto kdaj je bil z knjigami v Soboti.Janše tij vse zrihtaš tij si zakon.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.03.2015 ob 21:12 nedelavec gost

        zdaj morajo samo še najti takšne delavce ka do delali za šenki pa ka do še kaj v fabriko prinesli , nej pa takšne kak so jih meli do zdaj ka so krivi za stečaj

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.03.2015 ob 13:45 -deseteurov gost

      Bodo tudi za Seawaj zbirali 10 eur? Svašta p... rodi!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.