https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

“Gospodarski oskar” tudi Radgonskim goricam

05.03.2015 ob 13:00  

Včeraj, 4.3.2015, je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že 47. podelila Nagrado GZS za gospodarske in podjetniške dosežke. Letošnjih nagrajencev je 8, iz 7 podjetij, prihajajo pa iz šestih regij in šestih panog. Slovesnosti sta se udeležila tudi premier Miro Cerar in predsednik države Borut Pahor.


Med osmimi nagrajenci je tudi Borut Cvetkovič direktor Radgonskih goric. Cvetkovič je na čelu enega najstarejših slovenskih podjetij, ki se ponaša s svojo prvo penino, narejeno že leta 1852. Pod njegovim vodstvom v zadnjih letih vstopajo na nove trge, kot so Mehika, Tajvan, Kitajska in Hongkong. V zadnjih letih so neto dobiček povečali za 80 odstotkov, dosegajo pa tudi 65 odstotkov višjo dodano vrednost kot je povprečje v panogi, ter 10 odstotkov višje prihodke na zaposlenega.

Ostali nagrajenci so nekdanji predsednik koncerna Kolektor Stojan Petrič, direktor Gen energije Martin Novšak, direktorica Plastike Skaza Tanja Skaza, preminuli direktor družbe Agito Miroslav Brus, direktor podjetja Tehnos iz Žalca Anton Kisovar ter direktor in tehnični direktor družbe Keko - Oprema iz Žužemberka Anton Konda in Jože Štupar.

Nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke so  najstarejša in najprestižnejša priznanja gospodarstvenikom, ki že vrsto let uspešno vodijo podjetja. Prejmejo jo vodilne osebe družb, ki so v preteklem letu dosegle izjemne rezultate in tako doprinesle k odličnosti, konkurenčnosti, razvoju ter k širšim in trajnejšim družbenim spremembam, poroča delo.si.

Pri ocenjevanju dosežkov je komisija pod vodstvom Janeza Škrabca upoštevala 69 različnih kriterijev, od tržnih, razvojnih in izvoznih rezultatov gospodarske družbe do rezultatov poslovanja ter uveljavljanja na trgu. Ocenjevali pa so tudi sposobnost hitrega in učinkovitega prilagajanja spremenjenim pogojem poslovanja, dolgoročna jasna strategija, vlaganja v razvoj in inovacije ter odgovornost do družbenega okolja.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.