https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Mednarodni debatni turnir v Ljutomeru obiskal tudi predsednik Pahor

Ljutomer, 06.03.2015 ob 7:00  

Ta teden v Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) poteka že 13. mednarodni debatni turnir. Otvoritvene slovesnosti, ki je bila včeraj v Domu kulture Ljutomer, sta se udeležila tudi predsednik države Borut Pahor in ljutomerska županja mag. Olga Karba.


Cilji mednarodnega debatnega turnirja so spoznavanje jezika in jezikovnih razlik, sporazumevanje v tujih jezikih, razvijanje medkulturne kompetence, razvijanje narodne/kulturne zavesti in izražanja, razvijanje vedenja o sodelujočih državah, debatiranje ter druženje.

Ravnatelj GFML Zvonko Kustec je pred začetkom debatnega turnirja dejal: »Mednarodni debatni vikend na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je postal že tradicionalna oblika debatnih srečanj, kjer sodelujejo člani debatnih organizacij iz Slovenije in tujine. Vseh sodelujočih – debaterji, sodniki, časomerilci, organizatorji -  bo letos preko 200. Sodelujejo predstavniki srednjih šol iz Bosne in Hercegovine, Češke, Danske, Finske, Hrvaške, Italije, Libanona, Makedonije, Nizozemske, Maroka, Romunije, Slovenije, Turčije, Ukrajine, Velike Britanije in Združenih držav Amerike. Omenjene države bodo skupaj sestavile kar 51 timov, ki bodo sodelovali v debati. Nekateri izmed teh bodo zastopali svoje države tudi na letošnjem svetovnem srednješolskem debatnem tekmovanju v Singapurju. Z mednarodnim debatnim turnirjem bodo pridobile tudi ostale šole v severovzhodni Sloveniji, saj bodo gostje predavali in obogatili pouk pri njih.«

Poleg gostovanja tujih predavateljev na šolah v severovzhodnem delu Slovenije bodo v okviru mednarodnega debatnega turnirja v Ljutomeru debaterji iz tujih držav sodelovali pri pouku na GFML. Ekipe so v Ljutomer prispele v sredo, 4. marca, finale letošnjega 13. mednarodnega debatnega turnirja v Ljutomeru pa bo v soboto, 7. marca ob 16.00 v Domu kulture Ljutomer.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.03.2015 ob 9:59 Županja za prihodnost gost

      Toti Pahor je pa "kr neki".

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.03.2015 ob 10:50 Stewen gost

      LJUBIM RDEČE - Tota lotmerška županja pa se oblači kot Predsednikova življenjska partnerica - v rdeče. Naključje ali pa ne?

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.03.2015 ob 16:19 gost

      Pahor od tebe je samo dosti guča in nič haska...

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.03.2015 ob 17:33 gost gost

      Pa so se prleški glavaši meli priliko slikati. Te so prvi, drgač pa nega haska od njih. Županja se pa sonči v svoji senci, ja tak ste hteli, ali pa tudi nej. Zdaj je kar je.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.03.2015 ob 18:01 stric z goric gost

      Tak kak mala dečica, kda se slikajo z dedekon mrazon. Razlika je ka je toti nič ne prnesa. Kelko je videti je Pahor priša zaradi gimnazije v Lotmerk. Te se poglavarka in njeni oprode hitro kcoj postavijo in slikajo za občinski anale. Nesen se moga hejati smejati, kda sen vida, toto strašno zasedbo Lotmeršo nasproti Pahora in njegovih dveh tajnic. Obo podžupona kak Stan pa Olijo in meter ded so pravi Lotmerški presežki. Poglavarka pa tak ali tak. Še malo pa de Lotmerk zastavonoša v Sloveniji. Kje že? Adijo pamet!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.03.2015 ob 19:36 udba gost

      Rajši bi si naj pogledno kaki lopovi parlament je ustvaro in kake lopove ministre ma ne da hodi vohat okoli in kšenki žrejt.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.03.2015 ob 22:36 Prlek gost

      A bo kdo pojasnil temu Zemljaku, da se predsednika države ne sprejema samo v srajci. Naj pogleda gimnazijce in ostale prisotne, če že sam ne pogrunta kako se je potrebno obleči ob svečanih priložnostih (to seveda ni edini primer, ko je priparadiral samo v srajci). Ja, težek je prehod iz tovornjaka na politični parket.

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      07.03.2015 ob 6:11 gost

      Pa na keri sliki je, je vedno isto oblečeni, lehko še mo županja ni ploče dola, prvo eden pa te drugi...

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.