https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mednarodni dan žena so počastili tudi v Murski Soboti

Murska Sobota, 09.03.2015 ob 12:00  

Mednarodni dan žena so počastili tudi v Murski Soboti. Pripravili so krajši kulturni program in podelili zahvalno listino Karolini Kolmanič.

 

Mestne četrti občine Murska Sobota so ob Dnevu žena pripravile v kavarni hotela Diana prireditev s krajšim kulturnim programom. Zbrane je nagovoril Iztok Zrinski, predsednik Mestne četrti Center, ki je povedal, da je pomembno druženje in da smo močni le, če stopimo skupaj, se spoštujemo, sodelujemo in družimo.  

Letošnja odbitnica zahvalne listine je Karolina Kolmanič. Uveljavljena literarna ustvarjalka je bila rojena v Lomanošah, živi in dela pa v Murski Soboti. Literarnemu krožku se je pridružila že na Učiteljišču v Mariboru, kjer sta delovala med drugim tudi Kajetan Kovič in Leopold Suhodolčan. Poučevala je na več pomurskih šolah in je zaslužna za uvedbo bralne značke v pokrajini ob Muri. Vse se je začelo leta 1967 v Veliki Polani, kjer je želela poimenovati bralno značko po Mišku Kranjcu. Njenemu prvemu delu Sonce ne išče samotne poti iz leta 1968  je sledilo do zdaj še 22 avtorskih del. Vendar se še vedno ni ustavila pri tej številki, saj je povedala, da že piše novo knjigo.

V kulturnem programu so nastopili dalmatinska klapa Pučki pivači in pevski zbor društva murskosoboških upokojencev. Po kulturnem program se je nadaljevalo druženje s pogostitvijo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.03.2015 ob 17:54 ms gost

      Kak je nej te moške sran ka so se povabili za dan žena ?En bi šli za gesti či bi trbelo tüdi po vsej štiraj samo ka bi se nageli za šenki .

      25 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. medicinka
      09.03.2015 ob 20:56 medicinka

      gost.-ms, prej se prepričaj ali s kom posvetuj, šele nato piši komentarje. Moški, nekateri, ne pa vsi, niso bili tam zaradi šenki gestja, ka kelko ge znan dostojno živijo, pač pa so nekateri od teh, predstavniki mestnih četrti, kateri so organizirali vsem našim ženskam, katere so pač prišle,. zelo lepo prireditev, katera je bila skromna, vendar prijazno topla do vseh. Tak ka bi bilo lepo od tebe ka vse ne mečeš v isti koš, ka se hudo motiš, sicer pa pokaži se ka si sposoben ali sposobna ti od kaj takšoga organizirati Hvala vsem v mestnih četrtih za ogromen trud.

      4 23 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        10.03.2015 ob 11:19 vevek gost

        medicinka .......... istina je ka nemo pijsal šteri moški je vse povsedi poulek ka se v Soboti dogaja .In nej mogoče ka bi ta oseba bijla vse povsedi organizator to je 100 % ne mogoče .Ni otvoritve nečesa in ni prireditve da ta oseba in njegova gospa ni bi bila zraven .Žalostno če je za ženske naj bo za ženske .Mene bi bilo sram nekje prisostvovati če imajo praznik ženske

        21 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        12.03.2015 ob 8:53 juz gost

        medicinka @@ što ti pa telko minusov nametal če maš vse prav glede povablenij moškov ha,haaaaaaaaaaa ?

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.03.2015 ob 23:15 gost

      Pomurec.com.......so pa pomankljivosti pri vasih poročanjih!!

      19 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      10.03.2015 ob 0:04 gost

      Žalostno....

      3 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      10.03.2015 ob 11:03 gost

      Popejvali ste tudi ?? Vijdin , ka ena gos. iz DOKL. je na sliki , pa njena hčerka. Vej mati že skoraj malo po cimpresaj maju , tak so že v lejtaj, pa se še ne dajo !Matjaž ima z njimi nevolu !!!!

      19 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      10.03.2015 ob 21:05 -cicamica gost

      vevek - maš čista praf! pa kak se režij - kak pečeni maček!

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.