https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Društvo kmetic Križevci Veržej začrtalo tekoče leto

10.03.2015 ob 13:25  

V ponedeljek, 10.3.2015, se je na rednem letnem občnem zboru Društva kmetic Križevci zbralo 65 kmetic. Pregledale so delo v minulem letu in si zastavile načrt dela za tekoče leto. Društvo šteje 101 članico, najstarejša med njimi je stara 99 let, najmlajša pa šteje 14 let.


Po uvodnem pozdravnem nagovoru predsednice društva Majde Markovič, so nastop za članice društva pripravili otroci iz vrtca Križevci. Otroci so po zaključenem nastopu članice društva tudi obdarili z metuljčki, ki so jih sami izdelali.

Predsednica društva je povedala, da so članice aktivne skozi celo leto. Letos februarja so v Križevcih gostile regijsko srečanje kmetic Pomurja in Podravja, pripravile so pogostitev v okviru spominske slovesnosti ob 70. obletnici dogodkov na Žalikovi domačiji in v okviru dneva odprtih vrat in otvoritve novih prostorov Zdravstvenega doma v Ljutomeru in se udeležile 21. srečanja kmetic Pomurja, ki je potekalo v Radencih. Načrtujejo razstavo izdelkov na cvetno nedeljo, ki bo potekala 29. in 30. marca, s svojimi izdelki bodo sodelovale tudi v okviru dobrodelnega koncerta OŠ Križevci, ki bo potekal dne 27.3.2015 v kulturni dvorani v Križevcih. V planu aktivnosti imajo tudi nadaljnje sodelovanje s pobratenim društvom kmetic iz Krškega, organizirale bodo tudi kakšen piknik, sodelovale v kmečkih igrah, tekmovanju v kuhanju kisle juhe, izboru za kmetico leta, organizirale bodo najrazličnejše delavnice in telovadbo ter ob koncu iztekajočega leta pripravile zaključek. Zbrane je nagovoril  župan občine Križevci mag. Branko Belec, ki je pohvalil aktivnosti društva kmetic Križevci – Veržej. Izpostavil je dobro sodelovanje z občino, saj članice ob promocijskih dogodkih predstavljajo občino, tudi v sklopu aktivnosti v času občinskega praznika.

Nadalje je zbrane nagovorila Frančiška Lebarič iz KGZS, ki članicam nudi strokovno pomoč pri izvajanju aktivnosti, izpostavila je aktivnosti, ki se bodo v prihodnje izvajale na terenu, saj si prizadevajo priti do izvirnega recepta za pripravo prleške gibanice, kar pa ni preprosto, saj se recepti za izdelavo le te razlikuje od vasi do vasi, včasih celo od gospodinjstva do gospodinjstva. Prisotnim so se pridružile tudi članice Zveze kmetic Slovenije in članice iz sosednjega društva Sveti Jurij ob Ščavnici. Uradnemu delu občnega zbora je sledilo druženje, saj so si ta dan ženske vzele čas zase in za druženje s prijateljicami, ki ga mnogokrat zmanjka. Vsaka članica je za dan žena prejela tudi rožico.

Več slik v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.03.2015 ob 22:44 Stewen gost

      LEPO, LEPO, AMPAK....Iz poročila je razvidno, kaj vse počno članice Društva kmetic Križevci-Veržej. Lepo in vredno pohvale, kajti ob svojem delu na kmetiji (nekatere pa so še zaposlene) najdejo tudi čas za delo v društvu. Prav je, da so se na občnem zboru tudi malo poveselile ob zvokih moškega harmonikaša in prisluhnile pohvalnemu nagovoru križevskega župana mag. Belca. Ta da moška pa sta bila edina moška (vsaj na slikah nisem našel kakega tretjega, četrtega..) In posledica (maloprej se mi je zapisalo poledica) je, da so morale ženske plesati same. Če plešeta Ona+Ona ni nič slabega-pohujšljivega, hudič pa bi bil, ko bi se na občnem zboru (kateremkoli in kjerkoli) vrtela On+On. Gremo na referendum!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.