https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Uradno: Sabina Gutalj začasno suspendirana s položaja na občini

Murska Sobota, 10.03.2015 ob 20:09  

Sabina Gutalj, ki jo je na Mestno občino Murska Sobota pripeljal nekdanji župan Anton Štihec, je na izhodnih vratih. Po naših informacijah je vodja oddelka za splošne zadeve trenutno suspendirana.

To so nam potrdili tudi na mestni občini, kjer pojasnjujejo, da je bil zoper javno uslužbenko dne 9. 3. 2015 uveden disciplinski postopek zaradi utemeljenega suma storitve težjih disciplinskih kršitev. Do konca disciplinskega postopka se je javno uslužbenko začasno odstranilo od opravljanja dela.

Žena nekdanjega nogometaša Gorana Gutalja je službo na murskosoboški občini dobila v času županovanja Antona Štihca, sprva kot svetovalka in piarovka, nazadnje pa je postala vodja oddelka za splošne zadeve. Tudi njenemu možu je nekdanji župan priskrbel službo in sicer na Športni zvezi Murska Sobota, po ustanovitvi Zavoda za kulturo, turizem in šport pa je zaposlen na tem javnem zavodu.

Očitajo ji neprimernega obnašanja do sodelavcev

Neuradno smo izvedeli, da se Sabini Gutalj očita mobing oziroma neprimerno obnašanje do sodelavcev. Že konec lanskega leta je dobila prvi opomin zaradi neprimernega verbalnega obnašanja do sodelavke. Po naših virih iz občine Sabina Gutalj s prakso neprimernega obnašanja do sodelavcev ni prenehala, ampak le še stopnjevala.

Foto: Arhiv Pomurec.com

 

 

 

    Fotogalerija