https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Požar v Vulkaniji povzročil za 1,5 milijona škode, kriminalisti že podali kazenske ovadbe

13.03.2015 ob 12:35  

10.12.2014 ob 8.48 uri je bil Operativno komunikacijski center PU M. Sobota obveščen o  požaru v notranjosti objekta Doživljajskega parka  pri Gradu na Goričkem. Med gašenjem požara se je poškodoval gasilec, ki je zadobil lahke telesne poškodbe v obliki opeklin.


Policisti  in  kriminalisti  PU  M.  Sobota  so z opravljenim ogledom kraja dejanja  in  z  zbiranjem  obvestil  ugotovili,  da je do požara prišlo pri izvajanju   hidroizolacijskih del  na  zunanjem  delu  stene  v  stičišču obstoječega  objekta in prizidka. Pri tem se je ogenj razširil v notranjost objekta,  kjer  se  je  razvil  močan  požar,  ki se je razširil v prostore celotnega   Doživljajskega   parka.  Požar  je  uničil  notranjost  objekta (notranja oprema, elektroinštalacije, elektronika), razen prostorov avle in sanitarij, ki pa so bili močno zadimljeni.

S  požarom je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša okrog 1.500.000 evrov.

Na  podlagi  zbranih obvestil so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU  Murska  Sobota, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Povzročitve nevarnosti pri gradbeni dejavnosti na podlagi 315. člena  KZ-1  in  na  podlagi 4. in 25. člena Zakona o odgovornostih pravnih oseb  za  kazniva  dejanja,  podali kazensko ovadbo zoper odgovornega vodjo posameznih (gradbenih) del ter kazensko ovadbo zoper pravno osebo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.03.2015 ob 23:31 noj gost

      Ja nej več bilo obiskov pa so se nekak znajšli .Pri keroj zavarovalnici so zavarovali ?

      4 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.03.2015 ob 7:34 pfg gost

      Meni tudi obcutek pravi ka je tau vse bilau nacrtno. Saj zadeva ze od samoga zacetka nej laufala.

      4 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.03.2015 ob 9:38 gračar gost

      In videte zaj to navoščejnost !!! mislete ka be šli pa be se gor vužgale objekt štere je prneso pejnaze?!?!?! to samo sobočance znate s tau navoščenostjo

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.03.2015 ob 12:06 Stewen gost

      VULKANJA - Noben človek ni (ne bo) kriv, kajti požar je posledica prekletstva, saj je (bila) ponaredek. Tudi v Avstriji imajo podobno "zadevo" in deluje.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      14.03.2015 ob 22:09 pfg gost

      Gracar...kje v pm si ti daubo info ka te park PEJNEZE NOSO????? VEJPA PEJNEZ NEJE BILAU ZA POKRITJE SPROTNIH STROSKOV!! IN TAU NA SAMON ZACETKI KDA BI ZADEVE MOGLE NAJBOLE LAUFATI! Enin se zdaj ne pride do mozga ka taksne zadeve na konci ostanejo na plecih obcanov. Enako je zdaj s stolpom v lendavi. 3 ali 4 obcinski prijatelji dobijo sluzbe, pejnezi se spokradnejo...

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      15.03.2015 ob 9:15 realnost gost

      Vaj, kak me svadi, da ljudje na blef samo neka šinfajo in si izmišljujejo podatke. Je kateri od vas genijov pogledno bilančna poročila o delovanju Vulkanija (prihodki, odhodki, obisk)? Seveda ne, ker je lažje samo gobcati. Uradno poročilo o delovanji Vulkanije v prvih dveh letih imate od 97 strani naprej. http://www.obcina-grad.si/images/obcinski_svet/vabila/2014-2018/gradivo_za_4._redno_sejo.pdf Samo v letu 2014 je bil dobiček slabih 50.000€. Obisk pa se je v drugem letu delovanja še povečal. Sem ziher, da bi se tudi letos, če ni bi ta požar prišo vmes. Kak je torej leko to na plečih občnov, če nosi dobiček?

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.03.2015 ob 11:38 Mark gost

        Torej, Vulkanija očitno brez težav krije svoje sprotne stroške. No dela celo fajn dobiček. Z dokumenta izgleda, da je tudi v letu 2013 Vulkanija v nekaj mesecih pridelala cca 25.000€ dobička. Se je pa mogoče poleg vsega tega kdo vprašal, koliko so s tem pridobili tudi okoliški gostinci. Pa s tem ne mislim samo pri Gradu. Koliko se je povečal obisk tudi na drugih turističnih lokacijah na Goričkem (grad, tromeja, sotina). Za moje pojme je ta požar velika tragedija za celo Goričko, ker je več kot očitno, da je to lepo zaživelo.

        3 2 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.03.2015 ob 11:49 gorza --selo gost

        realnost ........... ja ka so deco iz OŠ vozili ta starši so pa mogli dati pejneze .Ali je bil komi ogled omogočen za šenki ? Ne motaj vse povprek

        2 3 Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.03.2015 ob 11:51 šalovčar gost

      Mark @@ Te projekt je bil v Soboti na 3 OŠ ne pozabi .

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      15.03.2015 ob 12:01 realnost gost

      Aja Vulkanija je prisilila OŠ, da naj otroke vozijo tja in plačujejo vstopnino. Itak. Kot, da to ni odločitev posameznih OŠ, kam bodo vodili učence na ekskurzije. Potem se pa zmenite v OŠ, da otrok v Vulkanijo ne smejo peljati. Naj dajo denar raje drugim, če te to tak moti. Sicer pa kolikor sem slišal je velika večina obiskovalcev iz drugi delov Slovenije. Kar je glede na nevoščljivost Prekmurcev tudi logično, saj smo res en čuden narod.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      15.03.2015 ob 12:07 Mark gost

      @šalovčar a ti se hecaš? Kolikokrat so to že razložili. Na OŠ 3 so neka podobnoga naredili leta 2007. Občina Grad pa je najela tudi strokovnjaka za zaščito avtorskih pravic dr. Bojana Pretnarja, ki je izdelal strokovno mnenje. To potrjuje, da obstaja dokument, ki kaže da je Občina Grad idejo za Vulkanijo pripravljala že leta 2004. Torej, če je kdo delal plagiat so to sobočanci.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      15.03.2015 ob 21:21 moša pijade gost

      realnost )))) Za vas je tak čüdež da što prijde iz notranjosti Slovenije ka ga gledate kak da bi zamorec prišel .OŠ so samo "malo" finančno pomagali kak negda da so deco gonili v kinoje ka smo mogli starši dati pejneze .Se ti ne zdij ?

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      16.03.2015 ob 8:16 Igor gost

      @moša pijade s tem komentaron si dokazo, ka si ti en pravi zamorec. Bravo rejsan, da nekdo primerja obisk kinoja z obiskom Vulkanije. V toj Vulkaniji mogoče otrok celo nekaj odnese, o tem kak pravzaprav deluje Zemlja. Me zanima ka je učenec odneso s kinoja, da je gledo razne Butce in Butce, Kremenčkove... Brezveze se sploj ubadati s tak mislečimi, ker je več kak očitno, ka ide samo za nevoščljivost. San 100%, ka se skoraj nišče ne bi oglaso s temi pomisleki, če bi mogli dati teh nekaj € za otroke, če bi bila ta Vulkanija recimo v Celji. Glaven problem je, ka je to v Prekmurji. Bog ne daj, ka bi prinas celo kaj dobro šlo.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      16.03.2015 ob 20:21 selo gost

      Igor ............ Vulkanija nema za burek in jogurt to si zapomni .Tu se je pouvala sama izguba .

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.