https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KOŠARKA

FOTO: Zmagovalci Finalnega turnirja PKL 2014/2015 so KD Sobota

Murska Sobota, 15.3.2015  

V soboto je v telovadnici OŠ III Murska Sobota potekal Finalni turnir pomurske košarkarske lige 2014/2015. V finalu sta se spopadli ekipi KD Sobota in KK Sistemorg Beltinci. Zmago so tudi letos ubranili Sobočanci.

Na prvi tekmi polfinala sta se pomerili ekipi KD Sobota in KK Radenci, kjer so Sobočanci zmagali z rezultatom 80 proti 54. Pri domačih je bil z 31 točkami nezaustavljiv Novak Aleš, pri Radenčanih pa z 22 točkami Gomboc Miran. V drugem polfinalu sta se pomerili ekipi KK Sistemorg Beltinci  in KK Lindau. KK Sistemorg Beltinci so zmagali z 86 proti 46. Najboljši strelec tekme je bil Ferčak Jernej z 21 točkami. Pri KK Radenci pa je z 10 točkami najbolje igral Frančič. Za tretje mesto sta se pomerili ekipi KK Radenci in KK Lindau. Z rezultatom 55 proti 65 so na tretjem mestu pristali  KK Lindau. Pri KK Radenci je bil najuspešnejši z 17 točkami Rajnar Toni, pri KK Lindau pa isto s 17 točkami Tkalec Mladen.  

V velikem finalu pa sta se pomerili ekipi KK Sobota in KK Sistemorg Beltinci. Zmagovalci so z rezultatom 70 proti 55 poostali tudi letos KK Sobota. V tej tekmi sta bila najbolja strelca za KK Sobota s po 16 točkami Vogrinčič Rok in Aleš Novak, pri KK Sistemorg Beltinci pa z 17 točkami Ulga Blaž. Novak Aleš je postal tudi strelec finalnega turnirja PKL.

Več fotografij  v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      15.03.2015 ob 20:30 natančen gost

      kelko nepravilnoste v članke. V velkon "polfinale" sta nej špilale Sobota in Böltence... tou je biu finale. Tüde najbole prestižna lovorika najbole koristnoga igralca je nej omenjena... somo ka je Novak dau največ košov v finale. Ale najboukše stelec na turnire je eden drüjge novak... jooooooooooooooooooooj....

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.