https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Vox populi: Podpora vladi nekoliko zrasla, Židan najbolj priljubljen minister

17.03.2015 ob 7:05  

Rezultati ankete, ki jo za Dnevnik na vzorcu 700 anketirancev opravila agencija Ninamedia kažejo, da je podpora vladi zopet narasla. Vlado trenutno podpira 37,7 % vprašanih, medtem ko delo ministrske ekipe kot neuspešno ocenjuje 57,7 % anketirancev.


Na prvem mestu SDS

SDS ima 16,3 odstotka podpore in je tako znova prehitela SMC z 16,2 odstotka. Na tretjem mestu je SD z 8,4 odstotno podporo, sledi ji ZL z 7,9 odstotno podporo anketirancev. Priljubljenost je nekoliko narasla stranki DeSUS, ki ima zdaj 5 odstotno podporo, medtem ko je NSi podpora padla na 4 odstotke. SLS bi trenutno volilo 2,6 odstotkov vprašanih, ZaAB pa le 0,2 odstotka.

Trenutno je neopredeljenih je kar 20,3 odstotka anketirancev, med tem ko se volitev sploh ne bi udeležilo, če bi bile to nedeljo, 16,8 odstotka vprašanih.

Najbolj priljubljen je spet Borut Pahor

Na prvem mestu priljubljenosti je spet predsednik države Borut Pahor, sledi pa mu evropska poslanka Tanja Fajon. Na tretjo mesto je padla evropska komisarka Violeta Bulc, potem ko je zadnje tri mesece bila na prvem. Na četrtem, petem in šestem mestu, ji sledijo predsednik SD Dejan Židan, premier Miro Cerar in finančni minister Dušan Mramor. Sedmo mesto zaseda poslanka Violeta Tomić, za njo pa je predsednik DeSUS Karl Erjavec. Sledita predsednica NSi Ljudmila Novak in evropski poslanec Lojze Peterle na devetem in desetem mestu.

Najslabša med ministri je Stanka Setnikar Cankar, najboljši pa Dejan Židan

Nekdanja ministrica za izobraževanje, Stanka Setnikar Cankar, prepričljivo vodi na lestvici najslabših ministrov, sledi ji ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in finančni minister Dušan Mramor.

Kmetijski minister Dejan Židan zaseda prvo mesto na lestvici najboljših ministrov, sledita mu Dušan Mramor in Karl Erjavec.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.03.2015 ob 8:03 jeje gost

      Židan je potuhnjeni lažnivec. Pa še izbrisali me boste.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.03.2015 ob 19:11 Stewen gost

      DESETI BRAT - Če se nisem zmotil pri prepisovanju uvrstitve "desetih bratov in sestra", je 1. Boris Pahor, 2. Tanja Fajon, 3. Violeta Bulc, 4. Dejan Židan, 6. Dušan Mramor, 7. VioletaTomič, 8. Karel Erjavec, 9. Ljudmila Novak, 10. Lojze Peterle. Kjub temu, da se z nobenim nisem nikoli srečal in nisem v nobeni stranki, jih prav vse "poznam" iz medijev. Prva dva sta mi sicer zelo simpatična, enako tudi osmi uvrščeni, saj se "bojuje" za ohranitev,morda celo povečanje penzij. Ker sem krščenik, bi "moral" podpreti tudi zadnja dva, toda zamerila sta se mi, ker NSi ni hotela v koalicijsko vlado. Seveda je lažje biti v opoziciji in "streljati" na vlado. Pa še ostali kaj zapišite!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.