https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

INTERVJU

Nuška Drašček spregovorila za Pomurec.com - največji izziv ji predstavlja imitacija moškega izvajalca

18.03.2015 ob 7:00  

Nuška Drašček  je uspešna slovenska vokalistka in odlična tekmovalka v oddaji Znan obraz ima svoj glas. Z njo smo se pogovarjali o njenih dosežkih, nastopih, imitacijah in sledečih projektih. Ta konec tedna pa bo nastopila tudi pred prekmursko publiko.


Si med najboljšimi in vsestranskimi slovenskimi vokalistkami. Na katere svoje dosežke si najbolj ponosna?

Uf, se jih je kar nekaj nabralo – vsakega projekta, nagrade, sodelovanja se razveselim, ker je to rezultat vsakodnevnega in trdega dela. Če bi morala izpostavit, bi rekla, da sem na pop področju ponosna na prvo nagrado na Slovenskem bazarju, kjer so jih prepričale slovenske skladbe; na področju klasike pa nedvomno evropska turneja z Anno Netrebko, orkestrom Slovenske filharmonije in Slovenskim komornim zborom.

Gledalci te vsako nedeljo lahko spremljajo v oddaji Znan obraz ima svoj glas. Kdo te je navdušil, da si se preizkusila v tej vlogi?

Lanskoletna sezona je bila odlična, poleg tega je pa format oddaje zabavno–dobrodelen, tako odločitev sploh ni bila težka.

Kako se je vživeti v neko znano glasbeno osebnost? Kakšen je občutek na odru, ko nastopaš kot nekdo drug?

To je nek poseben izziv, nekaj drugačnega. Imamo krasno ekipo sodelavcev, ki z masko in kostumom poskrbijo, de se res lahko vživiš. Je pa super, in tudi zahtevno, v svojem glasu iskati neko novo, drugačno barvo in interpretacijo.

Kako in koliko časa potekajo priprave, da se preobraziš v drugega glasbenika?

Vaje so čez cel teden, veliko je domačega dela, iskanja in raziskovanja. Pogledam si ogromno posnetkov izvajalca in iščem barvo. Ja, je konkretno delo enega tedna.

Prelevitev v katero glasbeno osebnost ti osebno predstavlja največji izziv? Zakaj?

Zagotovo bi bila to kakšna moška vloga, še posebej v kombinaciji s plesom, ker tega ne prakticiram prav pogosto. Vedno je izziv ujeti nekoga, ki je vokalno zelo specifičen.

S katero svetovno glasbeno zvezdo imaš po tvojem mnenju največ skupnega oz. bi se v njegovo vlogo najlažje vživela?

Po mojem kakšna Whitney Houston ali pa Etta James, Aretha Franklin – tu se mi zdi, da bi dokaj hitro ujela barvne nianse.

Ta teden boš z Big Bandom nastopila v Murski Soboti. Kaj lahko publika pričakuje na koncertu?  

Ogromno pozitivne, mladostne energije, skladbe, ki jih dobro poznajo in jih ne bodo pustile hladnih - če bo kdo zaplesal, še toliko bolje. (smeh)

Velikokrat sodeluješ z Big Bandom? Kako potekajo vaje pred koncerti in kako pogoste so?

Z BB Akademije smo res že velikokrat nastopali, tako da se že dobro poznamo. Vaje so sproščene, ponavadi kakšen teden prej, da se spet »začutimo«.

Kakšna je razlika nastopati sam in z npr. zasedbo kot je Big Bandom?

Že v sami številčnosti je razlika. Če imaš za sabo toliko odličnih glasbenikov, človeka kar ponese energija. Ko si sam, je pa morda pritisk nate malce večji, a po drugi strani pride do bolj intimnih trenutkov med izvajalcem in publiko.

Kakšne projekte si si zadala v naslednjih mesecih in kakšni so tvoji cilji ali morda želje na glasbenem področju v prihodnje?

V naslednjih mesecih me čaka še kar nekaj imitacij v oddaji, poleg tega pa koncerti z različnimi repertoarji, od šansona do slovenskih ljudskih in seveda klasike. V juniju imamo pa še drugi del turneje z Anno Netrebko, tako da bo kar pestro. Samo, da bo zdravje. (smeh)

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.