https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Odranski svetniki o proračunu, višji ceni vrtca in vstopu v lastništvo Eko parka

Odranci, 17.03.2015 ob 11:00  

Na tretji seji občinskega sveta Občine Odranci so se svetniki seznanili s predlogom proračuna Občine Odranci za leto 2015, potrdili spremenjeno ekonomsko ceno vrtca ter odločali o vstopu v lastništvo EKO PARKA.


Predlog letošnjega proračuna Občine Odranci predvideva 2.559.534,00 evrov prihodkov in 2.501.563,82 evrov odhodkov.

Vodovod, čistilna naprava in sanacija nogometnega igrišča

Predlog letošnjega proračuna predvideva naslednje večje investicije: sanacijo športnega parka Odranci po poplavah v višini 60 tisočakov, posodobitev čistilne naprave v vrednosti 990 tisoč evrov in dokončanje izgradnje vodovoda, kjer proračun predvideva dobrega pol milijona evrov. Deleže za sofinanciranje teh projektov predvidevajo iz evropskih in državnih sredstev, in sicer 373.028,00 evrov evropskih sredstev za vodovod, prav tako evropska sredstva za posodobitev čistilne naprave v višini 950 tisoč evrov, iz državne blagajne pa med drugim pričakujejo tudi sredstva za sanacijo športnega parka Odranci po poplavah, za kar v proračunu predvidevajo priliv 24 tisoč evrov.

Višja ekonomska cena vrtca

Občinski svet je obravnaval tudi vlogo za spremembo ekonomske cene vrtca in potrditve dodatnega programa vrtca Mavrica. Do oblikovanja nove cene vrtca je prišlo zaradi dodatne zaposlitve pomočnice vzgojiteljice, ki so jo v vrtcu mogli izvesti po navodilih inšpektorjev. Nova cena, ki jo je občinski svet potrdil, je za povprečno tri odstotka višja od prejšnje cene in sedaj znaša 397,24 evra za dnevni program v prvem starostnem obdobju in 347,31 evra za dnevni program varstva za drugo starostno obdobje. Novi ceni poldnevnih programov sta 358,83 evra (prvo starostno obdobje) in 313,72 evra (drugo starostno obdobje).

Po potrditvi spremenjenih cen se je občinski svet strinjal, da naj predstavniki občine v svetu zavoda izpostavijo problematiko kadrovanja. Zmotilo jih je namreč dejstvo o zaposlitvi kandidatke iz oddaljenega kraja, pri čemer je treba plačevati visoke stroške prevoza na delo, medtem ko imajo v lastni občini primerne kadre za določeno delovno mesto.

V lastništvo EKO PARKA s prenosom lastništva zgradbe TLP-10

Decembra 2012 je občinski svet odločil, da za potrebe določitve upravljalca vodovoda – sistem A Občina Odranci v lastništvo lendavskega EKO PARKA vstopi s finančnim vložkom 10.000 evrov. Za podobno potezo se je poleg Odrancev odločila še občina Velika Polana, vse ostale partnerske občine so takrat v lastništvo EKO PARKA vstopile s prenosom lastništva zgradbe TLP-10. Potem ko se je nedavno tudi občina Velika Polana odločila, da namesto  s finančnim vložkom v lastništvo EKO PARKA vstopi s svojim deležem v zgradbi TLP-10, so na včerajšnji seji podobni sklep sprejeli tudi v Odrancih. S tem se namreč izognejo dvem finančnim izdatkom, in sicer finančnemu vložku ob vstopu v lastništvo, ter stroškom večjih vzdrževalnih del, ki se obetajo na stavbi TLP-10, in bi kot solastnico bremenili občino.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija