https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Robert Časar priveden v Slovenijo

18.03.2015 ob 12:34  

Nekdanjega predsednika Luke Koper, Lendavčana Roberta Časarja so danes iz Pariza privedli v Slovenijo.


Časar je skupaj z organi pregona danes nekaj pred 12. uro pristal na letališču Jožeta Pučnika. Iz pariškega zapora bo Časar takoj prepeljan v slovenski zapor.

Časar bi se moral v zaporu na Dobu zglasiti že 14. marca lani, kjer naj bi odslužil pet let in devet mesecev dolgo zaporno kazen. Kazen si je prislužil s pravnomočno obsodbo zaradi zlorabe položaja in nedovoljenega sprejemanja daril v povezavi z nepremičninskimi posli z Luko Koper.

Potem ko se Časar ni odzival na pozive sodišč, je policija za njim razpisala tiralico in izdala evropski priporni nalog. Pred tedni so ga izsledili v Dominikanski republiki, kjer naj bi po sicer neuradnih podatkih imel registrirano podjetje, uporabljal pa naj bi hrvaške dokumente, poroča STA.

Dominikanska republika ga je izgnala v Francijo, kjer je bil od začetka marca v priporu v Parizu. Na tamkajšnjem prizivnem sodišču je izrazil željo, da si želi čim prej v Slovenijo, saj so razmere v pariškem zaporu zelo slabe. V Sloveniji pa Časarja poleg zaporne kazni čaka še izterjava sodnih stroškov, odškodninska tožba ter plačilo stroškov privedbe na prestajanje kazni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.03.2015 ob 18:27 Stewen gost

      OLAJŠANJE - Končno doma!

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.03.2015 ob 11:12 Roberto gost

      In so bedniki dočakali vrnitev človeka, ki se je pač znašel v tranzicijskem biznisu v Slovenistanu. Verjetno bo enim prišlo od zadovoljstva, da ga vidijo na Dobu. Bedniki bodo pač ostali bedniki. Časar bo nekaj kazni odslužil, potem ga odpustijo, ker se bo lepo obnašal. In seveda zato, ker ne gre za krvne delikte. Nihče pa nikoli ne bo izvedel, kje ima denar in bo potem lahko v miru živel naprej. Tudi hiško na morju je legaliziral. Mogoče po prespanju v hotelu Dob še odide kam na lepše.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.03.2015 ob 20:10 ms gost

      Časar je bar nej Luke Koper zapravo kak so zapravili Muro pa Pomurko in še stotine podjetij v državi .Un je nej delavce osiromašo kak so gezere lidij spravili na borzo lopovi .Vöni so še vekši lopovi kak Časar pa jih lekar ne mijslijo pozaprejti .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.