https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Naravna računalniška miza iz slamnate bale, v tipkovnici jagoda, monitorju pa krompir

Murska Sobota, 20.03.2015 ob 9:15  

V četrtek je v MIKKu v Murski Soboti potekal drugi del permakulturne delavnice s katero želijo skupaj z ZOS pokazati, da lahko staremu in odsluženemu računalniškemu kompletu damo nov namen in uporabo ter služi za zeleno zasaditev.  

 

Samuel Friškič iz Združenja za očitne stvari je povedal, da je naslov platforme, ki nastaja v sklopu permakulturne delavnice v MIKK-u Premikk-kultura. Gre za serijo delavnic, pedavanj, druženj in raznih drugih aktivnosti na temo povezovanja ljudi, gradnje skupinske lokalne samooskrbe in samozadostnosti, promocijo trajnostnega obdelovanja zemlje, permakulture in biodinamike.

V prvem delu permakulturne delavnice so pred kratkim pripravili računalniško opremo, v drugem delu pa je sledilo sajenje in sestava »naravne računalniške mizice«. Ta je sestavljena iz slamnatih bal. Iz monitorja bo pognal sladki krompir batata in dren in predstavlja simulacijo visoke grede v malem. Iz tipkovnice bodo pognali kalčki kreše, iz miške jagoda, iz ohišja pa meta, melisa, čemaž, rukola in še mogoče kaj. Kot inštalacija je postavljeno v prostorih MIKKa. Pozneje pa se bo ta račnalniški kotiček prenesel ven, kjer bo postal zelen in užiten.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.03.2015 ob 13:27 čopič gost

      KJE BO TOLE STALO ??? Zato ste veliki kreteni vsi skupaj , kateri tako mislite !!!! Po slikah sodeč tudi ste , saj izgledate kot kakšni DAHAVSKI ATLETI ! Tole vi nosite na svojih praznih glavah !!

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.03.2015 ob 13:54 metla gost

      Tej so iz đunge prišli in opet bodo tupili nekaterim kaj vse vidijo somarje.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      20.03.2015 ob 16:24 Charlie gost

      To je rezultat našega šolstva, ki je namenjeno samemu sebi.

      8 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.03.2015 ob 17:24 pfg gost

      Saj pa to so tisti 30 letni pubertetniki brez ciljev v zivljenju.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.03.2015 ob 20:19 ms gost

      In tü poleg so tüdi tisti ka delajo (naj bi ) v javnih delih id dobijo še plačo za takše somarije za igračkanje šibjon .Takši drek in zamazanijo so napravli v ulici ob progi in na novo so se še spravili vü iz ledavskoga naselja iz mesta proti proti kasarni pri zadnji hiši na desno .Tam že tüdi majo bale te še veje pripelajo in tak dale ka napravijo kredi za podgani .

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.03.2015 ob 23:30 miš gost

      idite na kebab

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.03.2015 ob 23:39 ho gost

      miš ----------- tij si tüdi v toj drüjžbi vesoljcov ?mij na kebap tij pa na zelenjavo permakolturno in monitora ha,ha ,hooooooooooooo šajtraš

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      21.03.2015 ob 11:06 Ludvik gost

      Travaši.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      21.03.2015 ob 21:38 -pika nogavička gost

      Huuuuuuuuuuuuuu, iz tega se da živeti?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.