https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Ljutomeru so na ogled dela pomurske slikarke Ivice Vukan

Ljutomer, 24.03.2015 ob 7:45  

V Galeriji Ante Trstenjak Ljutomeru si lahko do 27.3.2015 pogledate likovna dela pomurske slikarke Ivice Vukan.


Pričujoča razstava likovnih del slikarke Ivice Vukan je bila postavljena po vsakoletnem izboru enega od opaznih ljubiteljskih ustvarjalcev našega domačega okolja, ki na tak način dobi svoj čas in prostor v galeriji.

izbor likovnih del je temeljil na ustvarjalnem opusu, ki obsega različna obdobja slikarkine likovne aktivnosti, še posebej pa na osnovi pestrosti del samih, naj gre pri tem razumeti načine, tehniko, motive in druge prvine tovrstnega dela.

Poudarek je na človeku in krajini. Končne upodobitve in prehodne študije se dopolnjujejo, da je včasih prehod med njimi popolnoma nezaznaven. Še posebej je to zaznati pri aktih in portretih, ko se je slikarka lotila svinčnika.

Slikarki služijo kot izhodišča lastnega ustvarjanja tudi predloge drugih umetnikov. Na dovolj oster način se spopade z njimi in jim vnaša noto svojega značaja do te mere, da so primerna za ogled. Iz tega potem izhaja v svojih delih.

Prepoznavna (p)ostaja po aktu. Zahtevnost tega se izven akademske scene meri tudi v ponudbi in vsebini modelov, kar ljubiteljskemu delu nalaga nove izzive. Avtorica jih kje sprejela in v likovnem smislu več kot solidno udejanila. Krajina ji je blizu z »mrtvo podobo«. Statičnost pri njej oživi, dočim jo motorika nature vznemirja, kar odraža s posebej gostimi likovnimi potezami in nanosi. Izbrane barve, toni in motivi tudi tukaj izkazujejo pričakovano ostrino videnega in kvaliteto izraženega.

Produkcija grafike je nova pot slikarke, o kateri bo beseda še tekla.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.