https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Nepridipravi v Negovi čreva in kože prašičev odvažajo na pokopališče

26.03.2015 ob 7:05  

Tudi čudoviti kraj Negova, ki ga bodisi zaradi akademika, dr. Antona Trstenjaka, dobrotnika Iveka Krambergerja, Salona traminec, Negovskega gradu, Negovskega jezera ali kakšne drugi lokalne znamenitosti pozna večina Slovencev, ni imun na takšne in drugačne težave.


Mnogi domačini so prepričani, da je njihov največji in večni problem povezan s smetmi ob krajevnem pokopališču. Tega pa najverjetneje niso krivi kakšno vandali ali objestneži, temveč najbrž sami domačini ali morebiti kakšni nepridipravi, ki se peljejo mimo omenjenega pokopališča na čudovitem kraju ob samem gozdičku.

Na zgornjem parkirišču pokopališča je namreč nastavljenih kar nekaj kontejnerjev, ki naj bi služili svojemu namenu, odpadu rož in sveč s pokopališča, toda ...  nekateri posamezniki vozijo v kontejner tudi gospodinjske odpadke in ob domačih kolinah tudi čreva in kože prašičev, kar je še najhuje.

Ljudje, ki obiskujejo pokopališče, se zgražajo, saj v končni fazi ne veš ali v kontejnerju leži kako truplo ali samo koža in črevesje živali. Nikakor nam ni jasno, na kakšen način vplivati na takšne posameznike, da tega več ne bi počeli. Kontejner ob pokopališču je namenjen za odpadke z grobov in s takim početjem posamezniki ljudje kažejo svoj odnos do svojih pokojnih. Le tisti, ki je dal napis na kontejner, pa si zasluži nagrado KS Negova, pravi predsednik Sveta Krajevne skupnosti Negova Štefan Pucko, ki najbrž razmišlja tudi o postavitvi video kamer, a bi žal to bil prevelik strošek ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.